Hoppa till huvudinnehåll

Nattfrost och minusgrader kan förekomma i hela landet under natten – tisdagen veckans kallaste dag

Morgonsol
Morgonsol Bild: Ulrica Fagerström Natur,frost

Tisdagen blir veckans kallaste dag. Temperaturen håller sig under +15 grader och vinden är hård. Under den kommande natten kan det bli minusgrader även i söder.

Måndagskvällens stormvindar har lättat en aning men fortfarande blåser vinden ställvis till och med 15 meter i sekunden. Speciellt i de södra och västra delarna av landet är vindarna hårda.

Under natten mellan tisdag och onsdag lättar vinden men temperaturen är låg. Det är inte omöjligt att det förekommer minusgrader även i söder.

– Nattfrost och minusgrader är att vänta i hela landet under natten, säger Yles meteorolog Toni Hellinen till Yle Uutiset..

Ingen hetta i sikte

Temperaturen kommer att hålla sig under 20 plusgrader hela den kommande veckan trots att vädret är klart. Under början av nästa vecka kan ett regnområde dra över Finland, enligt Meteorologiska institutet.

Trots att vädret nu är kyligare är risken för skogsbränder fortfarande stor. De hårda vindarna ökar risken för spridning av bränder och försvårar släckningsarbetet, säger Toni Hellinen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes