Hoppa till huvudinnehåll

Vilken tennisskräll på Roland Garros: 72-rankad italienare slog ut Novak Djokovic

Marco Cecchinato stod för jätteskräll i Paris.
Marco Cecchinato stod för jätteskräll på Roland Garros. Marco Cecchinato stod för jätteskräll i Paris. tennis,Franska öppna,Marco Cecchinato

Marco Cecchinato är namnet på alla tennisvänners läppar. Innan Franska öppna var han en okänd italienare som är 72:a på världsrankingen och som vunnit blott en ATP-tävling. På tisdagen fällde han ut självaste Novak Djokovic och avancerade till semifinal i Franska öppna.

Italienaren Marco Cecchinato har stått för den största överraskningen i årets Franska öppna. Med siffrorna 6–3, 7–6, 1–6, 7–6 besegrade han förra världsettan, serben Novak Djokovic och avancerade till semifinal på Roland Garros.

Hoppa över Twitterpostning

I och med bedriften är Cecchinato den lägst rankade spelaren att nå semifinal på 2000-talet.

Från seger till seger

I första omgången mötte han Rumäniens Marius Copil, och vann med 10–8 i femte och avgörande set – det var Cecchinatos första seger i Grand Slam-sammanhang.

Innan det hade den 25-årige Palermobon alltid förlorat sin första match i första omgången i alla fyra Grand Slamturneringar.

Och när Cecchinato fått upp ångan verkar den inte slockna: I andra omgången slog han ut Argentinas Marco Trungelliti med 3–0 i set och i tredje omgången Spaniens 10-seedade Pablo Carreno Busta med 3–1 i set.

I fjärde omgången, åttondelsfinal, slog han ut Belgiens 8-seedade David Goffin med 3–1 i set och nu i kvartsfinalen 20-seedade Djokovic.

Dominic Thiem nästa

Ett hinder återstår fortfarande på vägen till Grand Slamfinal: Dominic Thiem. Den 7-seedade österrikaren var klart bättre än Tysklands 2-seedade Alexander Zverev i tisdagens första kvartsfinal: Thiem vann med 6–4, 6–2, 6–1.

På övre sidan av lottningen möts 1-seedade Rafael Nadal från Spanien och Argentinas 11-seedade Diego Schwartzmanm, samt 3-seedade Marin Cilic från Kroatien och 5-seedade Juan Martin del Potro från Argentina.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport