Hoppa till huvudinnehåll

Pitkämäki åkte på korsbandsskada – satsar ändå mot EM

Tero Pitkämäki har fått både goda och dåliga nyheter angående sin knäskada. Det handlar om en korsbandsskada men han ska trots det kunna tävla i EM i augusti. Jag tänkte att jag gör ett försök och så får vi se hur det går, säger han i ett pressmeddelande.

Tero Pitkämäki skadade sig i tisdags då han gjorde sitt sista kast i Paavo Nurmi Games. I går undersöktes han av ortopeden Harri Panula och nu har han fått sitt besked.

Det främre korsbandet i Pitkämäkis vänstra knä är av. Det krävs operation men den kommer att ske först i höst och därmed ska Pitkämäki kunna tävla i EM.

– Då jag först hörde diagnosen så trodde jag att säsongen var över. Men läkaren sa att jag inte behöver kasta in handduken.

– Det finns en möjlighet att jag kan börja med kastträningen igen om två till tre veckor. Jag tänkte att jag gör ett försök och så får vi se hur det går, säger Pitkämäki i ett pressmeddelande.

Vill prestera i Kalevaspelen för att kunna åka till EM

Pitkämäki är redan uttagen till EM som avgörs i Berlin i augusti. Han kommer att ge mästerskapet en chans om han kan prestera på hög nivå.

– För att jag ska kunna åka till EM krävs det att jag kan tävla i Kalevaspelen. Där kan det finnas tre andra kastare som kan väljas till EM. Jag måste kunna tävla mot dessa och helst också besegra dem. När man har den här typen av skada så är resultaten som gjorts tidigt på säsongen irrelevanta, säger han.

Den sjufaldiga mästerskapsmedaljören ska nu börja stöda upp knäet med hjälp av tejp. Han har redan nu börjat med sin rehabilitering.

– Om man hittar något lämpligt tejp som stöder bra så finns det ingen orsak till att Pitkämäki inte kan fortsätta säsongen och tävla i EM, säger ortopeden Harri Panula.

Panula säger också att förutom korsbandet så är Pitkämäkis knä i skick.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport