Hoppa till huvudinnehåll

Wasaline slog passagerarrekord igen

En bild tagen från toppen av storberget i gerby. Man ser havet där wasalinefärjan åker.
En bild tagen från toppen av storberget i gerby. Man ser havet där wasalinefärjan åker. Bild: Österbottens förbund/Christine Bonn Storberget (ö i Finland, Österbotten),wasaline

Det går bra för rederiet Wasaline. I maj månad åkte 16 149 passagerare över Kvarken - nästan 2 000 fler än samma tid i fjol.

I fjol slog rederiet rekord för både passagerarantal och fraktmängd. Rekordtakten fortsätter och hittills i år har man varje månad toppat fjolårets passagerarsiffror.

- Det ser också bra ut för sommaren, säger VD Peter Ståhlberg. I nuläget har vi både i juni och juli 1000 fler förhandsbokade passagerare än i fjol.

Ståhlberg säger att det kan vara bra att boka plats i god tid, i synnerhet om man ska resa en tid som det ordnas något större evenemang på finska eller svenska sidan.

Ett porträtt av Peter Ståhlberg.
Peter Ståhlberg Ett porträtt av Peter Ståhlberg. Bild: Yle / Axel Brink Wasaline,peter ståhlberg

På fraktsidan har man haft en 13-procentig svacka i maj. Det beror på ökande konkurrens från Finnlines, som i början av månaden satte in en ny, större färja på rutten Nådendal-Kapellskär.

Om långtradarna har minskat något i antal så har antalet personbilar ökat i motsvarande grad: 3 057 personbilar i maj i år, mot 2 561 samma tid i fjol.