Hoppa till huvudinnehåll

Korhonen nära första segern på Europatouren – leder klart efter tre bogeyfria rundor

Mikko Korhonen ligger bäst till av finländarna på årets Europatourranking, på 65:e plats.
Mikko Korhonen ligger bäst till av finländarna på årets Europatourranking, på 65:e plats. Mikko Korhonen ligger bäst till av finländarna på årets Europatourranking, på 65:e plats. Bild: All Over Press Mikko Korhonen

Mikko Korhonen har aldrig vunnit på golfens Europatour men nu har han segern i sina egna händer. 37-åringen har ett försprång på fem slag inför den avslutande dagen i Österrike.

Korhonen har varit säkerheten själv i de utmanande förhållandena på Diamond Country Club. Den torra och hårda banan och stundvis hårda blåsten har inte rubbat Korhonen som har spelat tre bogeyfria rundor.

Efter att ha spelat sina rundor på 68, 67 och 68 slag ligger Korhonen på 13 under par. Han hotas närmast av Sydafrikas Justin Walters på åtta under par.

På delad tredje plats på sju slag under par ligger hela åtta spelare, bland annat den 54-årige spanjoren Miguel Ángel Jiménez och Sveriges tvåfaldige Ryder Cup-representant Peter Hanson.

Det är inte första gången Korhonen spelar bra i Österrike. I fjol slutade han tvåa i samma tävling.

Finlands Tapio Pulkkanen ligger på fyra slag under par på en delad 20:e plats. Han har nio slag till Korhonen men endast fyra slag till andra platsen.

Kalle Samooja spelar normalt på Challengetouren men har fått plats i den relativt stjärnfattiga Europatourtävlingen i Österrike. Efter tre omgångar ligger Samooja på ett slag över par på delad en 56:e plats.