Hoppa till huvudinnehåll

Äntligen! Mikko Korhonen tog sin första seger som proffsgolfare vid 37-års ålder

Mikko Korhonen spelade stabil golf i Österrike.
Mikko Korhonen spelade stabil golf i Österrike. Mikko Korhonen spelade stabil golf i Österrike. Bild: All Over Press Mikko Korhonen

Mikko Korhonen var förkrossande överlägsen när han tog karriärens första seger på Europatouren. Han vann tävlingen i Österrike med en komfortabel marginal på sex slag.

Korhonen spelade otroligt stabil golf hela veckan. Han ledde tävlingen från och med den andra dagen och behöll ledningen utan bekymmer ända till slutet.

Korhonens första bogey i tävlingen kom på det nionde hålet under den fjärde rundan. I det läget hade finländaren redan dragit upp en betryggande lucka till det övriga fältet.

Korhonen inledde dagen med en ledningsmarginal på fem slag och vann till slut med en lucka på sex slag.

– Otroligt. Jag har inga ord för att beskriva hur det känns. Det känns fint, sade Korhonen i Viasats segerintervju efter tävlingen.

Tredje finländska segraren på Europatouren

Fyrabarnspappan Korhonen har gått en lång väg för att bli en vinnare på Europatouren. Han har deltagit tolv gånger i Europatourkvalet och gör nu sin sjunde hela säsong på touren.

Den första segern kom i hans 146:e Europatourtävling.

Korhonen är den tredje finländaren som vunnit på Europatouren. De två som vunnit tidigare är Mikko Ilonen och Roope Kakko.

Tidigare har Korhonen kommit tvåa två gånger och den här säsongen var han med och kämpade om seger i Sydafrika i mars med en tredjeplats som resultat.

Nära att nå säsongens målsättning

Tack vare segern stiger Korhonen på Europatourrankingen från 65:e plats till 36:a. Inför säsongen var hans målsättning att komma in bland de 60 bästa och den vägen få rätt att delta i Europatourens tre finalturneringar i november.

Han kommer även att ta ett rejält kliv på världsrankingen där han ligger på plats 200. På den nya rankingen som publiceras på måndag kommer Korhonen att ligga i närheten av att vara en av de 100 främsta golfarna i världen.

Inte så illa för en spelare som under årens lopp lidit av svåra ryggproblem och haft svårt att få budgeten ihop för att ha råd och möjlighet att delta i tävlingar.

För segern i Österrike förtjänar Korhonen cirka 167 000 euro i prispengar.

Sportmagasinet träffade Mikko Korhonen och Tapio Pulkkanen i samband med Europatourtävlingen i Madrid i april. Där berättade Korhonen om bekymren han haft under åren.