Hoppa till huvudinnehåll

Fabrizio Piccareta överraskade FC Inter – lämnar chefstränarposten och flyttar tillbaka hem: ”Var inte ett lätt beslut”

Fabrizio Piccareta, hösten 2017.
Fabrizio Piccareta lämnar Finland och Åbo. Fabrizio Piccareta, hösten 2017. Bild: All Over Press Fabrizio Piccareta,FC Inter Åbo

Fabrizio Piccareta ledde FC Inter till cupguld i våras men har nu bestämt sig för att återvända till Italien. Han har varit chefstränare för ligaklubben sedan augusti.

– Jag funderade länge och beslöt mig för att be om att få gå. Det var inte ett lätt beslut men jag tror att det var rätt. En del orsaker är personliga och en del professionella, säger Piccareta på fotbollsklubbens webbplats.

Piccareta kom till klubben som assisterande tränare när Shefki Kuqi hade huvudansvaret i fjol. Kuqi sparkades i augusti och då tog Piccareta över som chefstränare.

– Jag gjorde en hel del goda saker för klubben men det fanns också sådant som jag borde ha gjort bättre och som delvis fick mig att fatta det här beslutet. Jag är ledsen över att jag inte kunde överföra mina tankar till laget helt och hållet, säger italienaren.

Assisterande tränaren John Allen kommer att leda Inter resten av säsongen med hjälp av Kari Virtanen. Det beslutet fattade klubbledningen.

– Vi talade med ägarna och kom fram till att vi har två alternativ: Antingen hittar vi snabbt en ny chefstränare utanför klubben eller så förstärker vi vårt existerande team. Vi har försökt att tänka längre framåt med klubbens identitet i centrum. Därför valde vi att förstärka teamet och lugna ner situationen, säger tekniska chefen Vesa Mäki.

Hoppa över Twitterpostning

Fullständig överraskning

Klubbledningen hade inte förväntat sig ett dylikt beslut av chefstränaren mitt under säsongen.

– Fabrizios beslut kom helt överraskande. Vi är ledsna över att samarbetet med honom tar slut. Lagets spel utvecklades sakta men säkert och Fabrizio har arbetat hårt för att utveckla klubben, säger Mäki.

Också klubbens ordförande Stefan Håkans tycker nyheten var tråkig.

– Ett stort tack å klubbens vägnar till Fabrizio för hans tid här först som assisterande tränare och det senaste knappa året som chefstränare. Speciellt att han ledde laget till cupseger och spel i Europa är något som vi inte kommer att glömma, säger Håkans.

Som bäst befinner sig Inter på en nionde plats i tabellen. Laget har vunnit tre av elva matcher.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport