Hoppa till huvudinnehåll

Gruskungens fläckfria finalsaldo fortsätter – Nadal tog elfte titeln i Paris

Rafael Nadal sträcker händerna i luften
Rafael Nadal är kung i Paris. Rafael Nadal sträcker händerna i luften Bild: AFP / Lehtikuva tennis,Rafael Nadal

Rafael Nadal har aldrig förlorat en final i Franska öppna. Det gjorde han inte mot Dominic Thiem heller. Nadal tog sin elfte titel på gruset i Paris då han vann finalen i tre raka set.

Världsettan Rafael Nadal fortsätter att rada upp titlar på gruset i Franska öppna. Utmanaren Dominic Thiem som spelade sin första grand slam-final gjorde vad han kunde men lyckades inte stå emot Nadal.

Den vänsterhänte Nadal vann finalen med 6–4, 6–3 och 6–2 och fick för 17:e gången i karriären lyfta bucklan i grand slam-sammanhang.

– Jag är väldigt glad och kan inte beskriva känslorna. Det är inte ens en dröm att vinna här elva gånger. Det är omöjligt att tänka att man ska göra något sådant.

– Jag blev lite orolig då jag fick kramp i ett finger i tredje set, säger Nadal i sitt segertal.

Thiem lyckades inte utnyttja att Nadal fick problem i matchen men i tredje set hade han ändå gruskungen lite i gungning. Thiem räddade fyra av Nadals matchbollar men inte den femte.

I sitt segertal sade Nadal också att han är övertygad om att Thiem någon gång kommer att stå som segrare i Paris.

– Han har spelat riktigt bra i den här turneringen. Du kommer säkert att vinna här i framtiden. Det har varit en ära att spela mot dig i den här finalen, säger Nadal.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport