Hoppa till huvudinnehåll

Samlingspartiet valde Grahn-Laasonen, Häkkänen och Talvitie till vice ordförande

Aura Salla, Antti Häkkänen, Petteri Orpo, Sanni Grahn-Laasonen och Mari-Leena Talvitie står med blommor på scen på Samlingspartiets partikongress.
Aura Salla, Antti Häkkänen, Petteri Orpo, Sanni Grahn-Laasonen och Mari-Leena Talvitie. Aura Salla, Antti Häkkänen, Petteri Orpo, Sanni Grahn-Laasonen och Mari-Leena Talvitie står med blommor på scen på Samlingspartiets partikongress. Bild: Lehtikuva Antti Häkkänen,Petteri Orpo,Sanni Grahn-Laasonen,Samlingspartiet,Åbo,Aura Salla,Mari-Leena Talvitie,partikongress

Samlingspartiet har valt vice ordförande under partikongressen i Åbo. Antti Häkkänen och Sanni Grahn-Laasonen fortsätter på posten, medan Mari-Leena Talvitie är en nykomling.

- Vi går härifrån enade, konstaterade trion efter valet.

Tidigare hörde Janne Sankelo till vice ordförande-gänget men han byttes nu alltså ut mot Talvitie.

Partiets viceordförande har inte enbart en symbolisk roll, när det är dags att bilda regering har ministrarna ofta plockats ur partiledningen. Till vice ordförandes roll hör också att representera partiet ute i landskapen.

De som ställde upp i valet var Antti Häkkänen, Sanni Grahn-Laasonen, Juho Ojares, Janne Sankelo och Mari-Leena Talvitie.

Salla får leda partifullmäktige efter jämn omröstning

Till posten som ordförande för partifullmäktige valde Samlingspartiet Aura Salla. Det var en oerhört jämn omröstning där Salla segrade med 334 röster mot Heikki Auttos 333,2.

En del av medlemsföreningarnas representanter har inte en hel röst eftersom rösträtten inom Samlingspartiet bygger på medlemsantal.

Läs mera:

Petteri Orpo berörd efter att ha blivit omvald.

Samlingspartiets Petteri Orpo kritiserar facket och vill sänka inkomstskatterna

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo gick i sitt linjetal hårt åt facket och målade upp bilden av ett blågrönt bildningsparti. Han vill se sänkt skatt på inkomster och istället beskatta konsumtion och miljöpåverkan.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes