Hoppa till huvudinnehåll

Hästflickor och invånare på äldreboende i Borgå tävlade på käpphästar

Borgå stad arrangerar i juni i samarbete med Borgå 4H-förening fartfyllda evenemang med käpphästar i stadens servicehus. Det första käpphästrallyt gick av stapeln i Majbergets servicehem på måndag.

Allt fick sin början då stadens koordinerare för frivilligarbetet, Petra Bärlund-Hämäläinen, såg sin dotter springa omkring med käpphästen hemma på gården.

- Jag jobbar ju inom äldreomsorgen och jag tänkte att varför inte koppla ihop äldre och yngre inom temat käpphästar, så det här är nu då ett första försök på det, säger Bärlund-Hämäläinen.

Jippot har med andra ord två funktioner.

- Vi vet att besök av barn gläder de äldre på vårdhemmen. Vi vet också att käpphästar just nu är populära. Här kombinerar vi med andra ord två saker för att glädja båda parter, säger Bärlund-Hämäläinen.

Borgå stads koordineraren av frivilligarbete Petra Bärlund-Hämäläinen
Petra Bärlund-Hämäläinen. Borgå stads koordineraren av frivilligarbete Petra Bärlund-Hämäläinen Bild: Yle/Stefan Härus Borgå,petra bärlund-hämäläinen

Fortsättning följer

Borgå 4H-förening har erfarenhet av att arrangera käpphästevenemang. Sådana har tidigare arrangerats i bland annat köpcentret Lundi i Borgå. Nu är det servicehemmen som är händelsecentrum.

På tisdag står Brandbackens servicehus i tur, måndagen den 18 juni går rallyt av stapeln på Näse servicehus och tisdagen den 19 juni får Johannahemmets invånare besök av käpphästarna och deras ryttare.

Käpphästar
Vilande käpphästar. Käpphästar Bild: Yle/Stefan Härus käpphästar,Leksak

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland