Hoppa till huvudinnehåll

Perrin lämnar TPS och återvänder ”hem” – gör en sista säsong i JYP

Eric Perrin.
Eric Perrin lämnar TPS efter tre säsonger. Eric Perrin. Bild: Matti Raivio/All Over Press TPS,Éric Perrin,ishockey

Jag trodde inte att den här dagen skulle komma, säger Eric Perrin efter att det blivit klart att han kommer att spela för JYP nästa säsong. Perrin har skrivit på för en säsong med klubben.

Eric Perrin har de tre senaste säsongerna spelat ligaishockey i TPS men det blir ingen fortsättning i Åboklubben. I stället väljer ligans främsta utländska poängplockare att återvända till JYP där han tidigare spelat under sammanlagt sex säsonger.

– Det känns lite surrealistiskt. Jag trodde inte att den här dagen skulle komma, att jag får avsluta den här historien i JYP:s tröja. Allt har gått väldigt snabbt och jag har inte hunnit smälta det riktigt.

– Många saker har hänt de tre senaste åren. När jag lämnade trodde jag inte att jag skulle spela ishockey om tre år. Jag är tacksam över att jag kan spela och får den här möjligheten, säger Perrin på en presskonferens.

Perrin gjorde sin första säsong i JYP 2002–03 och återvände sedan 2010 för att spela ytterligare fem säsonger. Under den andra sejouren i klubben var han också lagkapten i tre säsonger.

JYP skriver på sin webbplats att Perrins återkomst blev möjlig tack vare lagets sponsorer.

– Jag blir väldigt rörd över hur mycket folk bryr sig och att jag ses som en viktig del i hela JYP-familjen. Det betyder väldigt mycket och jag vill tacka organisationen för att det här har blivit verklighet, säger Perrin.

Eric Perrin har spelat sammanlagt 587 grundseriematcher i ishockeyligan och gjort 498 poäng. Säsongen 2011–12 vann Perrin ligaguld i JYP. Perrin har också vunnit Stanley Cup med Tampa Bay.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport