Hoppa till huvudinnehåll

Potkonen klar för EM-final – tränaren efterlyser mera tempo

Mira Potkonen boxas mot Dariaq Abramova, EM 2016.
Mira Potkonen är klar för EM-final. Mira Potkonen boxas mot Dariaq Abramova, EM 2016. Bild: Aleksandar Djorovic / All Over Press Mira Potkonen,boxning

Mira Potkonen kommer att boxas om guldet vid EM i Bulgarien. Potkonen besegrade Kellie Harrington i EM-semifinalen och i finalen på tisdag möter hon ryskan Anastasia Beljakova.

Mira Potkonen har vunnit samtliga fyra turneringar som hon ställt upp i under det här året. Inför dagens semifinal i EM var hennes segersvit 46 matcher lång – nu är den 47. Potkonen besegrade i dag VM-silvermedaljören från 2016, irländskan Kellie Harrington med 4–1.

Harrington var den aktivare boxaren i den första ronden och fick in några träffar. Den andra och tredje ronden gick sedan i Potkonens regi och det ledde till seger.

– Tempot i matchen var lägre än vad vi hade förväntat oss. Av den här matchen lärde vi oss att tempot måste bli högre. Mira måste få in fler träffar i finalen, säger Potkonens tränare Maarit Teuronen till Yle.

Möter Anastasia Beljakova i finalen

Tisdagens EM-final blir den andra i karriären för Potkonen. Potkonen var även i final för två år sedan då hon förlorade mot ryskan Daria Abramova.

I årets EM-final väntar också ryskt motstånd då Potkonen möter Anastasia Beljakova. Beljakova delade bronset med Potkonen vid OS i Rio de Janeiro 2016. De möttes också i VM-semifinalen samma år och då var Beljakova bättre.

– Hon är större och boxas med en öppen stil så det finns utrymme för träffar, säger Teuronen.

Potkonen är inte den enda finländska boxare som kommer att kämpa om EM-guld. I 69-kilosklassen är Elina Gustafsson klar för final.

Gustafsson besegrade Assunta Canfora med samtliga domarröster i sin semifinal.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport