Hoppa till huvudinnehåll

Terrordömda Akilov överklagar inte sin dom

Domen mot Rahmat Akilov delas ut i Stockholms tingsrätt.
Domen mot Rahmat Akilov delas ut i Stockholms tingsrätt. Domen mot Rahmat Akilov delas ut i Stockholms tingsrätt. Bild: AFP / Lehtikuva Drottninggatan,Rahmat Akilov,terrorism,Akilov,tingsrätter,domar,Attentatet i Stockholm 2017

Förra veckan dömdes Rakhmat Akilov till livstids fängelse och utvisning för terrordådet på Drottninggatan i april 2017. Till SVT säger Akilovs advokat Johan Eriksson att Akilov inte väljer att överklaga domen.

Tingsrättsdomen föll i förra veckan. Domen löd: livstids fängelse och utvisning. Efter avtjänat straff förbjuds dessutom Akilov att återvända till Sverige.

Akilov dömdes för terroristbrott genom fem mord, allmänfarlig ödeläggelse, försök till terroristbrott genom 119 försök till mord, och 24 fall av framkallande av fara för annan.

I samband med rättegången erkände Akilov dådet.

Det var den 7 april förra året som Akilov körde en lastbil med hög fart längs Drottninggatan i centrala Stockholm. Fem människor dödades och flera skadades innan Akilov slutligen körde in i varuhuset Åhléns.

Läs också