Hoppa till huvudinnehåll

Vem förstörde rapsåkern i Isnäs?

spår av en bil som har kört på en åker och förstört odlingen
spår av en bil som har kört på en åker och förstört odlingen Bild: Sören Blomqvist åkrar,jordbruk,Gammelby,raps,skadegörelse

Under veckoslutet fick någon för sig att köra med bilen på en åker i Isnäs, där Sören Blomqvist försöker odla raps. Blomqvist jobbar som jordbruksansvarig på Forsby Gård och efterlyser nu ögonvittnen.

Den ovanligt torra våren ställer till det för många jordbrukare. Åkrarna ser inte ut som om någonting skulle växa där och Blomqvist misstänker att det kan vara orsaken till ofoget.

- Det är en fin plats att åka på när ingenting har börjat växa så det är ju bara fin muld och roligt att leka i, säger han.

Många vänder sig till sociala medier för information

Blomqvist är inte själv aktiv på sociala medier men han har hört att många fått hjälp i liknande situationer.

Efter att han såg ofoget blev han så upprörd att han lade ut några bilder på Facebook.

"Någon mindre slug har varit ute på åkern och kört med både två- och fyrhjuligt fordon. Åkern ligger mellan Borgå- och Gammelbyvägen", skrev han.

Ser du inte inlägget nedan så hittar det här.

Respektlöshet för andras egendom

- Förlusterna är inte så stora eftersom rapsen ännu inte har kommit upp på platsen där det hände. Men det harmar och att någon måste gå och förstöra vad andra gjort kan jag inte förstå, säger Blomqvist som låter väldigt besviken i telefonen.

Blomqvist hoppas att de ansvariga åker fast. Främst vill han varna andra jordbrukare och uppmanar andra jordbrukare i trakterna att följa med situationen på sina åkrar.

spår av en bil som har kört på en åker och förstört odlingen
spår av en bil som har kört på en åker och förstört odlingen Bild: Sören Blomqvist åkrar,jordbruk,Gammelby,raps,skadegörelse

Artikeln uppdaterad 12.6.2018 kl. 7:50. Gammelby ändrades till Isnäs.