Hoppa till huvudinnehåll

Jämfördes med storspelare som Niedermayer och Coffey – nu har Vaakanainen skrivit sitt första NHL-kontrakt

Urho Vaakanainen i Lejontröjan
Urho Vaakainen fick debutera i Lejonen under våren. Urho Vaakanainen i Lejontröjan Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press ishockey,Urho Vaakanainen,Finlands herrlandslag i ishockey

Förra sommaren draftades Urho Vaakanainen av Boston Bruins i den första rundan och nu har han skrivit ett kontrakt med klubben. Vaakanainen spelade förra säsongen 43 grundseriematcher för SaiPa.

Två finländska spelare hade fått sina namn uppropade under fjolårets NHL-draft innan Bostoin Bruins valde att lägga vantarna på Urho Vaakanainens rättigheter. Backen valdes i den första rundan som 18:e spelare.

I samband med draften och träningslägret förra sommaren jämförde Bostons klubbledning den unge finländaren med tidigare storspelare som Scott Niedermayer och Paul Coffey.

Nu har Vaakanainen siktet inställt på att slå igenom i NHL. Han har skrivit ett treårigt kontrakt med Boston.

– Det här känns fantastiskt. Jag har drömt om det här och nu blir det verklighet. Jag ser verkligen fram emot träningslägret, säger Vaakanainen till tidningen Karjalainen.

Vaakanainen gjorde förra säsongen elva poäng på 43 grundseriematcher för SaiPa. I slutspelet blev det en assist på nio matcher. I junior-VM spelade Vaakanainen fem matcher och stod för 0+1 och han fick även göra debut i A-landslaget under våren.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport