Hoppa till huvudinnehåll

Karriären är över för Tomi Kallio: ”Det är dags att sluta”

Tomi Kallio.
Tomi Kallio spelade i TPS de tre senaste säsongerna. Tomi Kallio. Bild: jaakko.stenroos@gmail.com/All Over Press FM-ligan i ishockey,idrott,Tomi Kallio,Toyota Production System

Tomi Kallio har gjort sitt. Han väljer att avsluta karriären efter över 20 år på toppnivå. Jag får avsluta karriären på egna villkor och i TPS-tröjan, säger han.

Vårens bronsmatch mellan TPS och HIFK blev Tomi Kallios sista i karriären. 41-åringen väljer nu att avsluta karriären.

– Efter bronsmatchen kändes det väldigt säkert att jag slutar men det dröjde ytterligare en månad innan jag fattade det slutliga beslutet. Jag har hunnit smälta beslutet och det är dags att sluta, säger Kallio i ett pressmeddelande från TPS.

Kallio tog steget upp till TPS ligalag under säsongen 1995–96. Han stannade i klubben till år 2000 då han flyttade till NHL och Atlanta Thrashers. Efter några år i Nordamerika flyttade han till Sverige där han nådde stora framgångar med Frölunda och sedan Växjö.

Inför säsongen 2015–16 valde Kallio att återvända till Finland för att spela i moderklubben TPS. Det blev tre säsonger i klubben innan han nu väljer att sätta punkt.

– Jag kunde aldrig tro att jag skulle spela så här länge. Jag får avsluta karriären på egna villkor och i TPS-tröjan. Jag lyckades också hjälpa laget på det sätt som jag ville, säger han.

TPS tappar nu ytterligare en viktig spelare från årets trupp. Tidigare i veckan blev det klart att Eric Perrin återvänder till JYP.

Tomi Kallio spelade sammanlagt 383 ligamatcher för TPS och gjorde 282 poäng. Innan flytten till NHL vann han två ligaguld med klubben.

Kallio spelade också i nio VM-turneringar och ett OS för Lejonen. Saldot blev tre VM-silver och två brons.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport