Hoppa till huvudinnehåll

Lokalt live: Kom med och gräv fram adelns skatter i Vanda

Vi följde med arkeologerna då de grävde fram en gammal herrgård norr om Tavastby i Vanda.

Tavastkulla gård stod på Kakolabacken från 1500-talet till 1700-talet och området har stått orört sedan dess. Det är första gången som Vanda stadsmuseum letar efter spår av adelns vardag, tidigare har man koncentrerat sig på de andra ståndens boplatser.

Yle Huvudstadsregionen var på plats vid utgrävningarna under torsdag morgon och fick följa med hur jobbet framskred.

Utgrävningarna har börjat den 4 juni och håller på fram till midsommaren. Hittills har arkeologerna bland annat hittat tallrikar från 1500-talets Tyskland. Vilka skatter kommer de att gräva fram under sändningen?

Arkeolog Andreas Koivisto från Vanda stadsmuseum visar oss runt på utgrävningarna.

Kakolabacken.