Hoppa till huvudinnehåll

Titta på somrig tv med dina barn - tre sällan visade program nu på Yle Arenan

Tre barn simmar på en strand
Det finns flera sätt att simma är en av våra sommarrepriser. Tre barn simmar på en strand Bild: Matti Palmu / Yle barn,sommar,simning,Åland,Repris,det finns flera sätt att simma

Dina barn har nu chans att titta på finlandssvenska kvalitetsprogram när Svenska Yle lägger ut tre sällan visade dramaproduktioner på Yle Arenan. I ett av programmen kan du också se Linda Zilliacus i en annan roll än vad du är van med.

Nu när sommaren äntligen är här har många barn olika planer för sina sommarlov. Ofta går saker och ting inte riktigt som man tänkt sig, men till slut blir det en lyckad sommar ändå.

Tre somriga dramer för barn med teman som vänskap, sommaräventyr och överraskningar finns nu på Yle Arenan och går också att ses via appen Barnens Arena.

En flicka och en pojke i skogen.
I kortfilmen Nina åker barnen på scoutläger. En flicka och en pojke i skogen. Bild: Yle barn,sommar,Nina,repris

Nina är en kortfilm om vänskap och oväntade händelser. I filmen ser Nina (Malin Haglund) fram emot sitt livs första scoutläger.

Ninas iver minskar fort när saker inte riktigt går som hon planerat. I stället för den kompis som Nina tänkt sig får hon Sami (John Back) som sitt par. Sami verkar inte kunna göra någonting rätt. Han visar sig ändå vara en skickligare scout än vad Nina först trott.

Linda (Michaela Rosenback) och Emma (My Sarén) i Lindas båtsemester, 2002
Lindas båtsemester. Linda (Michaela Rosenback) och Emma (My Sarén) i Lindas båtsemester, 2002 2002,barn,sommar,BUU-klubben,segelbåt,Michaela Rosenback,My Sarén

Allting sker inte enligt förväntningarna heller för Linda (Michaela Rosenback) i kortfilmen Lindas båtsemester. Linda har väntat på sommarlovet, eftersom hennes familj då ska på båtsemester.

Linda har tänkt bygga miniatyrbåtar med sin goda vän Emma (My Sarén), precis som förra sommaren. Till Lindas besvikelse verkar Emma vara mera intresserad av Lindas storebror Micke (Aron Wahlstedt).

En pojke och en kvinna i kaptenuniform på en strand.
Barnen får hjälp av kapten Nemo (Soli Labbart) i serien Det finns flera sätt att simma. En pojke och en kvinna i kaptenuniform på en strand. Bild: Matti Palmu / Yle barn,sommar,repris

Förutom kortfilmerna visar vi också den tredelade serien Det finns flera sätt att simma. Serien beskriver Lindas (Elin Englund), Oskars (Johan Orre) och Sigrids (Fanny Listherby) upplevelser i en simskola på Åland på 1960-talet.

Barnen möter en del motgångar men också glada överraskningar, som till exempel att deras simlärare (Linda Zilliacus och Anders Berndtsson) är precis som Barbie och Ken!

Alla tre sommarprogrammen hittar du på Yle Arenan och via appen Barnens Arena.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Hela familjens favorit Hittehatt blir nu spännande julkalender

  Svenska Yle satsar 2019 på en kalender med kära karaktärer.

  Svenska Yle satsar 2019 stort på en julkalender med bekanta karaktärer. Jul i Hittehatt bjuder på en helt nyskriven, fascinerande saga med ett viktigt tema som lämpar sig för hela familjen.

 • Omröstning: Vad vill du absolut inte glömma på tåget?

  Hittegodset kan nämligen dyka upp i Hittehatt på Yle Arenan.

  Nu går det äntligen att sträcktitta på en massa episoder av Hittehatt, Svenska Yles helfestliga barnprogram som utspelar sig på en hittegodsbyrå. Vi firar det med en lekfull omröstning om vilka saker som du absolut inte skulle vilja glömma på tåget.

 • Babblarna och BUU-klubben spred glädje på stadsfestivalen

  Idag samlades barnfamiljer på Stadsfestivalen Punkten!

  Idag samlades barnfamiljer på Stadsfestivalen Punkten på Medborgartorget i Helsingfors. Festivalen bjöd på en färgsprakande musikal av Babblarna och en show med BUU-klubbens programledare.

Nyligen publicerat - Barn