Hoppa till huvudinnehåll

Strandvall sänkte Inter med två fullträffar – nyförvärvet Cae bröt sin långa måltorka

Sebastian Stradvall skjuter
Sebastian Stradvall har nu gjort sju mål den här säsongen. Sebastian Stradvall skjuter Bild: Samppa Toivonen / All Over Press Sebastian Strandvall,fotboll,Vaasan Palloseura

Douglas Cae gjorde ett efterlängtat mål för VPS då laget besegrade FC Inter på bortaplan. Sebastian Strandvall var matchens lirare och gjorde Vasalagets två övriga mål då VPS tog första segern på en och en halv månad.

Douglas Cae värvades till VPS i vintras och han förväntades bli den stora målskytten den här säsongen. I cupen under vintern och våren såg det riktigt bra ut för brassen som satte åtta strutar för laget på vägen fram till kvartsfinal.

Men i ligan har Cae inte fått det att lossna. Inför kvällens match mot Inter hade han inte mäktat med ett enda mål på tretton matcher men nu lossnade det.

Cae behövde bara 15 minuter på sig mot Inter för att göra det förlösande målet. Cae satte pannan till på Juha Hakolas inlägg och VPS gick upp i ledning.

– Förhoppnings öppnas ketchupflaskan för Douglas nu, säger VPS lagkapten Sebastian Strandvall till ISTV.

Douglas Cae i VPS
Douglas Cae gjorde sitt första ligamål. Douglas Cae i VPS Bild: All Over Press fotboll,Vaasan Palloseura,douglas cae

Snyggt frisparksmål av Strandvall

Hemmalaget FC Inter hade några riktigt bra lägen att kvittera i slutet av den första och början av den andra halvleken men VPS målvakt Marko Meerits stod i vägen.

Tio minuter in i den andra halvleken kom sedan VPS andra mål. Sebastian Strandvall satte en snygg frispark till 2–0.

– Jag fick ett bra läge den här gången, säger Strandvall.

Benjamin Källman började matchen på bänken för FC Inter men fick hoppa in tidigt i den andra halvleken. Då en dryg kvart återstod att spela reducerade men glädjen blev kortvarig för Åbolaget.

Sebastian Strandvall gjorde sitt andra mål för kvällen då han fastställde slutresultatet till 3–1 minuten senare. Strandvall är VPS bästa målskytt den här säsongen och har nu gjort sju mål.

– Det var bra att få en seger, det var länge sedan senast. Vi gjorde tre fina mål i den här matchen, säger Strandvall.

Resultat:

FC Honka – KuPS 2–1

FC Inter – VPS 1–3

PS Kemi – SJK 1–0

Ilves – HJK 0–0

IFK Mariehamn – RoPS 1–3

Läs också

Nyligen publicerat - Sport