Hoppa till huvudinnehåll

Flera kraftigt berusade bilförare fast i Karleby

Polis står intill väg.
Polisen tog fast flera grovt berusade personer i Karleby under helgen. Polis står intill väg. Bild: Yle / Hanna Othman trafikfylleri,Polis,poliser,Freddie Cederlund,tarkisvägen

Under helgen tog polisen fast flera kraftigt berusade bilförare i Karleby. En 26-årig man, som blåste 1.38 promille i polisens alkometer.

Mannen stoppades i Perho vid 18-tiden på söndag kväll. På tisdagen kom en rättelse från polisen, mannen hade inte haft några passagerare med sig i bilen.

Mannen fördes till polisstationen i Karleby och fick ett temporärt körförbud. Han misstänks för grovt rattfylleri.

På lördag morgon tog nödcentralen emot en anmälan om en misstänkt rattfyllerist i en svart personbil på Orresvägen. Polispatrullen stoppade bilen som framfördes av en 44-årig man som blåste 3.4 promille.

Misstänkt rattfyllerist blev aggressiv

Senare under dagen fick polisen ett larm om en bil i diket på Kivelävägen i Perho. Bilen hade åkt ner i diket på vänster sida.

På platsen fanns två berusade män. Den ena blåste 3.06 promille och den andra 4.1 promille i polisens alkometer.

Ingen av dem erkände vem som hade kört bilen och ingen av dem hade ett körtillstånd som var i bruk.

Polisen var tvungna att sätta handfängsel på en av männen eftersom han blev aggressiv. Båda männen fördes till häktet i Karleby.

Natten till söndagen fastnade en till rattfyllerist i polisens blåsrazzia i Karleby. Den 32-årige föraren blåste 1.52 promille. Han fördes till polisstationen för precisionsmätning och fick temporärt körförbud.

Uppdaterad 19.6 med polisens rättelse om den rattfulla mannen i Perho.

Läs också