Hoppa till huvudinnehåll

Kane frälste England – avgjorde mot Tunisien på stopptid

Harry Kane är den spelare som ska göra målen för England i VM. Det gjorde han mot Tunisien. Då Jesse Lingard missade allt satte Kane två strutar och England vann.

Varje gång som det drar ihop sig till mästerskap brukar förväntningarna var högt uppskruvade på det engelska landslaget. Den brittiska publiken och medierna förväntar sig framgång men landet brukar ha en förmåga att inte kunna leverera då det gäller som mest.

I år har det varit lite tystare kring ”Three Lions” men väntevärdet inför VM var ändå att England inte skulle ha några problem i gruppen och inte göra samma miss som för fyra år sedan då man inte gick vidare till åttondelsfinal. Speciellt då man spelar i samma grupp som Panama och Tunisien.

England hade ändå problem med Tunisien i den första matchen. Först på stopptid kunde Harry Kane nicka in segermålet 2–1 och ordna tre poäng åt England.

Tidigt ledningsmål av Kane

Kanes första mål för kvällen kom tidigt i matchen. England inledde i ett rasande tempo och i den elfte minuten fick man utdelning.

Tunisiens målvakt Muez Hassen gjorde en fantastisk enhandsräddning på John Stones nick men Harry Kane var först på returen och tryckte in sitt första mästerskapsmål.

Tunisien fick en gratischans att komma in i matchen efter en dryg halvtimme. Kyle Walker satte en armbåge i ansiktet på Fakhreddine Ben Youssef i straffområdet. Tunisien fick straff och Ferjani Sassi kvitterade.

Englands målvakt Jordan Pickford gick åt rätt håll och fick ett finger på bollen men Sassis straff var välplacerad.

Kyle Walker sträcker ut med armarna efter att han orsakat en straff
Kyle Walker orsakade en straff i den första halvleken. Kyle Walker sträcker ut med armarna efter att han orsakat en straff Bild: EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG fotboll,FIFA:s fotbolls-VM 2018,Kyle Walker

Sent avgörande

Efter kvitteringen var det igen England för hela slanten. Laget skapade massor med chanser men skärpan i avsluten saknades. Största målsumpare var Jeese Lingard som missade flera jättelägen.

Tunisien gick in för att försvara poängen och länge såg det ut som att det skulle lyckas. Taktiken höll till den 90:e minuten men på stopptid var Kane framme igen.

Kane fick stå helt fri vid den bortre stolpen och nickade in 2–1 som blev slutresultatet.

Resultat:

Tunisien – England 1–2
11 min 0–1 Harry Kane
35 min 1–1 Ferjani Sassi
90+1 min 1–2 Harry Kane