En enkel lunch eller kvällsbit, lika lätt att tillreda ute på bollgrillen vid sommarstugan som hemma i uteköket. En jättehit att dela med sig av i sommar.
Till 4 personer behöver du:
- 8 rödlökar
- 1 dl grovsalt
- 10 jordärtskockor
- 1 citron, skal och saft
- 40 gr smör
- 2 salsiccia eller annan kryddig korv
- 1 dl finskuren körvel
- 1 dl finskuren persilja
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Snitta lökarna i botten och paketera in i folie med lite salt i botten på varje paket.
- Grilla tills lökarna är mjuka, eller tills de har nått en innertemperatur på 95 grader. På vår bollgrill tog det 50-55 minuter.
- Skala jordärtskockorna och lägg i ett foliepaket med smör, citronskal och lite citronsaft.
- Grilla tills de är mjuka, 30-35 minuter.
- Mosa jordärtskockorna till en grov puré, smaka av med salt.
- Dela korven på längden och grilla ca 5 minuter. Grovhacka till servering.
- Snitta upp lökarna likt en bakpotatis med ett kryss och servera med jordärtskocka, salsiccia och örter.