Hoppa till huvudinnehåll

Helgrillad rödlök med jordärtskocka och salsiccia kan bli sommarens hit

Helgrillad rödlök med toppings
Helgrillad rödlök med toppings Bild: Yle/Strömsö/Carina Ahlskog sommarmat

En enkel lunch eller kvällsbit, lika lätt att tillreda ute på bollgrillen vid sommarstugan som hemma i uteköket. En jättehit att dela med sig av i sommar.

Till 4 personer behöver du:

  • 8 rödlökar
  • 1 dl grovsalt
  • 10 jordärtskockor
  • 1 citron, skal och saft
  • 40 gr smör
  • 2 salsiccia eller annan kryddig korv
  • 1 dl finskuren körvel
  • 1 dl finskuren persilja
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • Gör så här:

  1. Snitta lökarna i botten och paketera in i folie med lite salt i botten på varje paket.
  2. Grilla tills lökarna är mjuka, eller tills de har nått en innertemperatur på 95 grader. På vår bollgrill tog det 50-55 minuter.
  3. Skala jordärtskockorna och lägg i ett foliepaket med smör, citronskal och lite citronsaft.
  4. Grilla tills de är mjuka, 30-35 minuter.
  5. Mosa jordärtskockorna till en grov puré, smaka av med salt.
  6. Dela korven på längden och grilla ca 5 minuter. Grovhacka till servering.
  7. Snitta upp lökarna likt en bakpotatis med ett kryss och servera med jordärtskocka, salsiccia och örter.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept