Hoppa till huvudinnehåll

Helgrillad rödlök med jordärtskocka och salsiccia kan bli sommarens hit

Helgrillad rödlök med toppings
Helgrillad rödlök med toppings Bild: Yle/Strömsö/Carina Ahlskog sommarmat

En enkel lunch eller kvällsbit, lika lätt att tillreda ute på bollgrillen vid sommarstugan som hemma i uteköket. En jättehit att dela med sig av i sommar.

Till 4 personer behöver du:

  • 8 rödlökar
  • 1 dl grovsalt
  • 10 jordärtskockor
  • 1 citron, skal och saft
  • 40 gr smör
  • 2 salsiccia eller annan kryddig korv
  • 1 dl finskuren körvel
  • 1 dl finskuren persilja
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • Gör så här:

  1. Snitta lökarna i botten och paketera in i folie med lite salt i botten på varje paket.
  2. Grilla tills lökarna är mjuka, eller tills de har nått en innertemperatur på 95 grader. På vår bollgrill tog det 50-55 minuter.
  3. Skala jordärtskockorna och lägg i ett foliepaket med smör, citronskal och lite citronsaft.
  4. Grilla tills de är mjuka, 30-35 minuter.
  5. Mosa jordärtskockorna till en grov puré, smaka av med salt.
  6. Dela korven på längden och grilla ca 5 minuter. Grovhacka till servering.
  7. Snitta upp lökarna likt en bakpotatis med ett kryss och servera med jordärtskocka, salsiccia och örter.

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

Nyligen publicerat - Strömsö