Hoppa till huvudinnehåll

Stafettkarnevalen återvänder till huvudstadsregionen – Alberga får stå värd för festen igen

Löpare på stafettkarnevalen 2017
Stafettkarnevalen ordnades i Esbo senast för ett år sedan. Löpare på stafettkarnevalen 2017 Bild: Yle/Björn Karlsson Stafettkarnevalen,löpning,stafettkarnevalen2017

Stafettkarnevalen 2019 ordnas på Alberga stadion i Esbo. Det meddelar Svenska Finlands Skolidrottsförbund på tisdagen. Ursprungligen skulle karnevalen återvända till Olympiastadion, men tvingas gå av stapeln i exil ett år till på grund av förseningar i renoveringen.

Många hyllade Åbo som värdstad efter årets karneval, men karnevalens organisationskommitté slog fast redan tidigare att tävlingen ska ordnas i huvudstadsregionen vartannat år.

– Det med tanke på kontakten till den egna funktionärskåren och samarbetet med lokala läroinrättningar, skriver arrangören Svenska Finlands Skolidrottsförbunds styrelseordförande Stefan Haglund i ett pressmeddelande.

Kommittén slog också fast att Stafettkarnevalen kommer att ordnas 17-18.5 – en vecka tidigare än de preliminära datumen.

År 2020 är målet att flytta hem till Olympiastadion.

– På grund av förseningar i renoveringstidtabellen kan karnevalen ännu inte återvända till hemstadion. Gällande 2020 års karneval ser Skolidrottsförbundet och Stafettkarnevalen fram emot att åter inta Olympiastadion, konstaterar Haglund.

Läs mera:

Bästa bitarna från Stafettkarnevalen 2018

De bästa bitarna från årets skolidrottsfest. De finlandssvenska skolornas 58:e Stafettkarneval arrangerades på Paavo Nurmis stadion i Åbo.