Hoppa till huvudinnehåll

Tight schema för EIF:s damlag

Två fotbollsspelare
Två fotbollsspelare Bild: Patric Westerlund fotboll,mitt yle - idrott i västnyland

I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

- Det var nog i princip bara spel mot ett mål i den här matchen. Vi kopplade grepp om matchen från start och släppte inte taget, säger EIF-tränaren Marco Werner.

Matchen startade klockan 15.00, och även om många säkert njöt av den väldigt varma och soliga eftermiddagen var vädret långt ifrån idealiskt för att spela fotboll i 90 minuter.

- Det här var nog antagligen säsongens tyngsta match med tanke på vädret, men trots hettan orkade vi jobba bra. Alla jobbade tillsammans som ett lag och hjälptes åt att göra varandra bra. Vi spelade klokt och var rörliga hela tiden, och lät inte motståndarna låna bollen alltför mycket.

- Alla spelare får med beröm godkänt för sin insats, men två som förtjänar ett extra omnämnande är Ria Karjalainen och Victoria Sundblom (som även blev utsedd till matchens lirare). Båda två visade prov på utmärkt inställning och jobbade föredömligt över stora ytor både framåt och bakåt. Även Josefine Sundqvist stod för en bra insats där hon från sin mittbacksposition pressade sin motståndare bra i alla lägen och vann i princip alla situationer.

Den första halvleken resulterade i fem mål för de grönvita - Rebecka Mannström och Ria Karjalainen stod båda för två fullträffar var, medan Kyllike Soomets träffade nätmaskorna en gång.

I den andra halvleken sågs tre mål till. Rebecka satte in sitt tredje för dagen, Noora Renström hittade rätt med en fullträff från långt håll och ett självmål av Vanpa efter bra förarbete av Rebecka.

- Segern var aldrig hotad i dag, nu skulle det gälla att hålla ångan uppe i de två återstående matcherna innan det blir sommarpaus, säger Werner. Med fullpott i dessa matcher skulle vi vara med i tätstriden i tabellen igen.

För tillfället ligger EIF på en fjärde plats i tabellen, dock inte många poäng efter lagen ovanför. Och chans att plocka nya poäng har man redan 19.6, då man åker till Helsingfors för att möta HPS/2.

- Vad som väntar i denna match har vi ingen aning om, säger Werner. HPS har inte heller klarat sig något vidare hittills under säsongen och ligger även de under nedflyttningsstrecket, men i sin senaste match skrällde de och slog tabellettan med klara siffror.

- Enligt laguppställningen verkar de då ha tagit hjälp av spelare från sitt div.1-lag, och vi får väl utgå ifrån att de antagligen gör likadant imorgon. Dock borde vi också ha en stark uppställning på benen imorgon, så vi hoppas på en bra match. Att vi har fått tillbaka flera av de äldre spelarna är viktigt för oss, de bidrar med mycket med sin rutin. För tillfället har vi en bra blandning av yngre och äldre spelare, och vi har potential att prestera riktigt bra fotboll.

Efter tisdagens match återstår ännu en match av denna omgång, den spelas 27.6 då nuvarande serieledarna KOPSE besöker Centrumplan.

Truppen 17.6: Jenni Möller, Jenny Sundblom (C), Josefine Sundqvist, Kyllike Soomets, Jill Illman, Ria Karjalainen, Noora Renström, Victoria Sundblom, Ida Westerlund, Rebecka Mannström, Znar Ismaelsson, Felicia Gröning, Josefine Sjöblom

Text: Josefine Mannström

Bild: Arkivbild/Patric Westerlund

Mitt Yle