Hoppa till huvudinnehåll

Murray gjorde comeback efter elva månaders frånvaro – kan ändå missa Wimbledon

Andy Murray.
Andy Murrays form är fortfarande ett frågetecken. Andy Murray. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Andy Murray,tennis

Andy Murray var nära att överraska Nick Kyrgios då skotten återvände till tennisbanorna efter en lång paus. Hemmapublikens stora favorit är ändå osäker på om han klarar av att spela i Wimbledon.

Tidigare världsettan och trefaldige grand slam-vinnaren Andy Murray har varit borta från tävlingstennisen i nästan ett år på grund av en höftskada. I sin comebackmatch i Queens Club vann han det första setet mot Australiens Nick Kyrgios men förlorade till slut med 6–2, 6–7, 5–7.

Murrays insats var ändå positiv med tanke på att han ännu inte är fullt återhämtad och att Kyrgios är en tuff spelare, speciellt på gräs.

– Jag tyckte jag gjorde okej ifrån mig. Jag skulle nog ha kunnat göra vissa saker bättre men stundvis spelade jag på en bra nivå, sade Murray enligt Sky Sports.

Kyrgios menade att det var jobbigt att hålla fokus då han var väl medveten om Murrays långa väg tillbaka.

– Det var konstigt för då jag vann viktiga bollar kändes det nästan illa att jubla. Det var annars också en obekväm match, speciellt då jag förlorade första setet. Jag tänkte att det kommer att bli pinsamt om jag inte vinner, sade Kyrgios.

Hoppa över Twitterpostning

Oklart med Wimbledon

Årets tredje grand slam-turneringen Wimbledon startar i början av juni. Murray som har vunnit mästerskapet i två repriser kan ändå inte garantera att han skulle vara med i startfältet.

– Jag är inte säker på något just nu. Jag har inte kunnat träna så mycket så jag vet inte hur kroppen kommer att kännas de närmaste dagarna. Jag vet inte vad som är det rätta sättet att gå vidare just nu.

Matchen mot Kyrgios var Murrays första sedan Wimbledon i fjol. Efter det försökte han länge rehabilitera sin höft innan han till slut bestämde sig för att opereras i början av året.

– Mitt längsta träningspass under det senaste året har varit en och en halv timme. Den här matchen var längre så med tanke på det känner jag mig hyfsat bra.

I dubbelturneringen avancerade Henri Kontinen till kvartsfinal tillsammans med John Peers. Kontinen/Peers slog Kanadas Daniel Nestor och Denis Shapovalov med siffrorna 6–3, 7–5.

USA:s Jack Sock och Mike Bryan står för motståndet i nästa match.

Läs också