Hoppa till huvudinnehåll

Vakna upp med Simon och Märta!

En leende Märta Westerlund och Simon Karlsson och en nöjde  i en vit, stor, runt fotölj med magentafärgat tyg innuti, framför en mörkgrå vägg.
Simon Karlsson och Märta Westerlund håller dig sällskap på vardagsmorgnarna. En leende Märta Westerlund och Simon Karlsson och en nöjde i en vit, stor, runt fotölj med magentafärgat tyg innuti, framför en mörkgrå vägg. Bild: Yle/Malena Holmström Yle X3M

Yle X3M förnyar sin morgon. Från den 6 augusti hörs Simon och Märta, bekanta från X3M Veckoslut, i din radio varje morgon klockan 6-10.

I nästan två år har Simon Karlsson och Märta Westerlund hörts på Yle X3M under veckosluten. Under den tiden har de lärt sig mycket både om och av varandra.

- Märta är som ungdomens källa. Att jag jobbat med henne är enda orsaken varför jag inte ännu är på Vega, säger Simon.

Märta säger att Simon, som är tre år äldre, tagit på sig en pedagogisk roll.

- Simon försöker uppfostra mig, jag väljer att inte lyssna.

Från och med 6.8 klockan 6 på morgonen kommer duon att underhålla lyssnarna varje vardagsmorgon. Märta är glad över att få morgonsällskap.

- Jag ser fram emot att inte längre behöva äta frukost ensam, säger hon.

Simon säger att han ser fram emot att få en dygnsrytm som passar hans mentala ålder. (Oklart om Simon identifierar sig med pensionärer eller tvååringar. Red anm.)

Nya utmaningar

Trots att X3M ändrar om i radioschemat betyder det inte att någon programledare försvinner. X3M Morgons nuvarande programledare kommer alla att anta nya utmaningar på X3M till hösten.

Lyssna på X3M, gå in på x3m.yle.fi och följ oss på Instagram @ylex3mguld och @ylex3mfokus för att höra om allt vi håller på med!