Hoppa till huvudinnehåll

Halsti lämnar danska mästarna – "Han vill hålla sin plats i Finlands landslag"

Markus Halsti skuggar Kevin Volland i landskamp mot Tyskland.
Markus Halsti har spelat 36 matcher i fotbollslandslaget. Markus Halsti skuggar Kevin Volland i landskamp mot Tyskland. Bild: imago/Jan Huebner/ All Over Press Markus Halsti,Kevin Volland

I maj firade Markus Halsti mästerskap med bland annat Tim Sparv i Midtjylland men nu säger han adjö. Halsti håller sig ändå i Danmark då han skrivit på för Esbjerg.

34-årige Halsti har tecknat ett ettårigt kontrakt med Esbjerg fB som steg tillbaka till Superligan inför nästa säsong. Laget har vunnit det danska mästerskapet fem gånger med det senaste är från 1979.

Den gångna säsongen var Halstis andra i Midtjylland och den slutade i mästerskapskalas. I laget spelade också Tim Sparv och Kaan Kairinen.

I Esbjerg kommer landslagsmittfältaren sannolikt att få mera ansvar än i Midtjylland.

– Markus är väldigt hungrig och hans kropp är i toppform. Han vill hålla sin plats i Finlands landslag och han är en mycket motiverad spelare med stora ambitioner, säger Halstis nya chefstränare John Lammers på klubbens webbplats.

– Jag fick en jättepositiv känsla av vad de ser i mig, hur de upplever att min spelstil ska passa dem och hurdan roll jag kan ha i laget. Det kändes som att de verkligen ville ha mig, säger Halsti åt Yle Urheilu.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport