Hoppa till huvudinnehåll

Hotell vill bygga kommunal simhall i Korsholm

En kvinna ligger på rygg i en bassäng och flyter med hjälp av ett flytetyg.
Arkivbild. En kvinna ligger på rygg i en bassäng och flyter med hjälp av ett flytetyg. Bild: Mostphotos äldre,Tjänstledighet,välbefinnande,simning,pensionärer,simbassänger,Simhall,simmare

Korsholms kommun har efterlyst entreprenörer med intresse att bygga en simhall i Korsholm med minst fyra banor på 25 meters längd. Inom utsatt tid har en anmälan kommit in.

Intresseanmälan kommer från hotell Vallonia i Smedsby. Enligt Vallonia Ab:s styrelseordförande Lars Gästgivars var planerna aktuella redan för tio år sedan att bygga en simhall i samarbete med kommunen och hotellet.

- Det här är ett tio år gammalt projekt, men den gången fann det inte gehör. Nu får man se hur det går, om ett sådant här koncept passar, säger Gästgivars.

Även vd:n för hotellet Susanne Gästgivars-Leppäaho hoppas att projektet nu kan gå framåt.

- Vi behöver en simhall till Korsholm och det är positivt både för oss och kommunen, säger hon.

Vad får ni ut av att bygga en simhall?

- Vi kan ta emot grupper och vi får mera hotellrum. Hotellet får helt enkelt ett mervärde.

Simhall med hotellrum ovanpå

Enligt Lars Gästgivars är planen att bygga en simhall intill hotellet med hotellrum ovanpå simhallen.

- Om den här simhallen då placeras i närheten eller i samma huskropp som Vallonia, så ökar det ju naturligtvis standarden på vårt hotell. Det är det som är nyttan som vi har av det.

Ser du någon problematik med att bygga en kommunal simhall i samband med ett hotell?

- Nej, det gör jag inte. Jag ser bara fördelar, till exempel när det gäller att hitta synergieffekter.

Gästgivars ser inte heller något problem med att han förutom styrelseordförande för Vallonia även är kommunstyrelsens ordförande.

- Jag har inget problem med det, men det kan ju finnas folk som vill göra det till ett problem. Det är helt klart att jag kommer att hålla mig på utsidan. Jag kommer inte att blanda mig i det här överhuvudtaget.

- Det här är en intresseanmälan som vi har gjort ganska långt färdig, så att det inte ska råda något tvivel om vad och hur vi tänker. Det här ska köras nu med hundra procent öppna portar.

Läs också