Hoppa till huvudinnehåll

RoPS förstärker anfallet – tidigare skyttekungen Kokko tillbaka i klubben

Fotbollsspelare grinar i solskenet.
Aleksandr Kokko är tillbaka i RoPS. Fotbollsspelare grinar i solskenet. Bild: All Over Press. Aleksandr Kokko,Rovaniemen Palloseura,fotboll

Efter några år utomlands återvänder Aleksandr ”Boris” Kokko till RoPS. Kokko gjorde fyra säsonger i klubben innan han flyttade utomlands och blev skyttekung i ligan 2015.

Hösten 2016 valde Aleksandr Kokko att lämna RoPS för att pröva lyckan utomlands. Han skrev på för Newcastle Jets i Australien. Han gjorde ett mål på tretton matcher innan han förra sommaren flyttade vidare till Eastern SC i Hong Kong.

Under våren har Kokko tränat med RoPS och nu har man gjort klart med ett kontrakt. RoPS meddelar på sin webbplats att anfallaren har skrivit på för en och en halv säsong.

– Jag får komma dit jag ville. Under de två senaste åren har RoPS blivit en mer professionell klubb. Jag har med stort intresse följt med hur det gått för klubben.

– Det är fortfarande mycket kvar av säsongen men det är kul att komma till ett lag som har realistiska möjligheter att spela matcher där mycket står på spel, säger Kokko på klubbens webbplats.

RoPS har inlett säsongen starkt och ligger just nu på andra plats. Laget har elva poäng upp till etta HJK men man har också spelat två matcher mindre.

Under sin första sejour i RoPS vann Kokko finska cupen 2013. Det blev också silver i ligan och ligacupen 2015. Samma säsong blev han också skyttekung med 17 fullträffar.