Hoppa till huvudinnehåll

Charing Cross stationen i London evakuerades efter bombhot - misstänkt gripen

Tågstationen Charing Cross nära Trafalgar Square i London evakuerades på grund av bombhot
Tågstationen Charing Cross nära Trafalgar Square i London evakuerades på grund av bombhot Tågstationen Charing Cross nära Trafalgar Square i London evakuerades på grund av bombhot Bild: EPA/DANIEL HAMBURY London,Terror,Charing Cross

Tåg- och tunnelbanestationen Charing Cross i London evakuerades och stängdes efter ett bomblarm på fredag förmiddag.

Polisen säger sig har gripit en 38-årig man som sade att han hade en bomb på sig på järnvägsstationen.

Mannen lär ha gått ut på ett tågspår vilket utlöste panik och larmade beväpnade poliser.

Bombhotet visade sig vara falskt och mannen misstänks lida av mentala problem.

Ingen skadades i incidenten som inträffade i värsta morgonrusningen, men inga tåg eller tunnelbanetåg tilläts stanna vid stationen av säkerhetsskäl.

Den livliga stationen används huvudsak av resenärer som kommer från eller skall till sydöstra England. Stationen är nu öppen igen.

Storbritannien är för närvarande i det näst högsta beredskapstillståndet, vilket innebär att myndigheterna befarar att terrordåd är högst sannolika.

- Officerare bistår transportpolisen som bäst efter rapporter om att en man betedde sig på ett misstänkt sätt, säger Scotland Yard i ett uttalande.

Enligt ögonvittnen fanns det ett stort antal polis- och räddningsfordon utanför stationen som ligger nära Trafalgar Square.

  • Sjöfrakten tänker grönare men förändringen sker långsamt

    Över hälften av företagen ser inga fördelar med miljötänk.

    Företagen inom sjöfrakten satsar på mer miljövänligare fartyg och teknik men förändringen sker långsamt. Den senaste rederibarometern som publicerades i onsdags visar att nästan hälften av de tillfrågade företagen inte ser några klara fördelar med att satsa på miljövänligare tonnage.

  • Sanna Marin i Davos: Kortsiktigt av näringslivet att glädjas åt uppvärmt Arktis

    Statsminister Marin mötte världsledarna i Davos.

    Mänsklighetens framtid står på spel i Arktis. Det var en formulering vid en paneldebatt i Davos om klimatförändringar och affärsmöjligheter i nord. Statsminister Sanna Marin har gjort sin debut på Världsekonomiskt Forum. På onsdagen puffade hon för Arktiska rådet i en paneldebatt med bland annat USA:s tidigare vicepresident Al Gore.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes