Hoppa till huvudinnehåll

Flygplan nödlandade med vindruteproblem på Helsingfors-Vanda flygplats

Helsingfors-Vanda flygplats sedd ut ett flygplansfönster
Helsingfors-Vanda flygplats sedd ut ett flygplansfönster Bild: Yle/Janne Lindberg helsingfors-vanda flygplats

Under midsommarnatten fick ett flygplan på väg från Belgien till Japan problem med vindrutan. Flygkaptenen bestämde sig att landa i Vanda där över 20 enheter från räddningsverket väntade på planet.

Flygplanet var på väg från Bryssel till Tokyo då det fick en spricka i vindrutan. Planet hade 163 personer ombord, inklusive besättning.

Sprickan till trots kunde planet landa i normal takt. Landningen ägde rum klockan 2:30 på natten.

Räddningsfordon på rad på Helsingfors-Vanda flygplats, i väntan på ett flygplan som ska nödlanda.
Räddningsenheterna stod på rad i väntan på flygplanet. Räddningsfordon på rad på Helsingfors-Vanda flygplats, i väntan på ett flygplan som ska nödlanda. Bild: Mellersta Nylands räddningsverk Helsingfors-Vanda flygplats,räddningspersonal,räddningsverksamhet,räddningsfordon,Räddningsverk

På flygplatsen väntade 17 räddningsenheter och 5 enheter från akutsjukvården, men lyckligtvis behövde de inte rycka in. Landningen kunde ske som normalt.

Planet var ett Boeing 787-flygplan som tillhör flygbolaget Air Japan.

All Nippon Airways flygplan, en Boeing 787.
Arkvibild på ett Boeing 787-flygplan tillhörande All Nippon Airways (ANA). Air Japan är ett dotterbolag till ANA och använder samma färger och samma anropssignal. All Nippon Airways flygplan, en Boeing 787. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press All Nippon Airways,Boeing 787,Boeing,flygplan

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes