Hoppa till huvudinnehåll

Skottlossning och flera fall av rattfylla under midsommaren

Yträddarna och den nödställde går i vattnet.
Yträddarna och den nödställde går i vattnet. Bild: YLE/Filip Stén yträddning

Flera fall av rattfylla har rapporterats under midsommaren i Egentliga Finland och i Satakunta. Sjöbevakningen har som tidigare år varit fullt sysselsatt.

En man i fyrtioårsåldern skadades allvarligt i en folkracetävling i Björneborg under midsommaraftonen. En av tävlingsbilarna körde av banan och på mannen som var tävlingsfunktionär. Han var inte vid medvetandet efter olyckan och fördes till sjukhus för vård.

I Lundo avfyrades flera skott utanför en krog på Hyvättyläntie. Det visade sig att skotten sköts inne i en bil som sedan körde från platsen. Inne i bilen fanns hylsor och skotthål i golvet. En man greps misstänkt för vapenbrott, skadegörelse och motstånd mot tjänsteman.

Flera rattfyllerister togs i trafiken under midsommaren och från åtminstone Salo och Raumo rapporteras flera grova fall av rattfylla.

Sjöbevakningen har haft fullt upp och hade båtar ute under hela midsommaraftonen. Rasmus Friman, vice stationschef på Nagu sjöbevakningsstation, berättar att uppdragen varit många. En stormvarning gavs för midsommaraftonen och i Åboland var vindstyrkan 20–25 meter per sekund.

Många stannade i land, men många blev också överraskade. Båtar har slitit sig och vi måste kolla upp båtar som driver omkring, säger Friman.

Läs också