Hoppa till huvudinnehåll

Årets andra seger i Wimbledons genrep – Kontinen och Peers vann i London

Henri Kontinen och John Peers lyfter bucklan i Queens.
Henri Kontinen och John Peers tog hem bucklan. Henri Kontinen och John Peers lyfter bucklan i Queens. Bild: imago/Colorsport/All Over Press Henri Kontinen,John Peers

Henri Kontinen tog sin första turneringsseger på gräsunderlag, när han i par med John Peers vann dubbelfinalen i Londons ATP-turneringar. Nu är utgångsläget inför Wimbledon läckert.

Kontinen och Peers inledde året strålande med en seger i Brisbane, men efter det föll duon ner i en formsvacka.

Så småningom har det finländskaustraliska paret börjat rada fram bättre resultat. I kväll kom säsongens andra turneringsvinst och den första på nästan sex månader.

– Nog har jag under karriären haft längre pauser mellan turneringssegrar. Gladare är vi över att vi nu igen ett tag spelat väldigt bra tennis, säger Kontinen till STT.

Wimbledon nästa

Andraseedade Kontinen och Peers besegrade fjärdeseedade Jamie Murray och Bruno Soares i två raka set (6–4, 6–3) i dubbelfinalen på Queen’s Club i London.

Segern var Kontinens 20:e i karriären och den första i herrdubbel på gräs. Årets tredje Grand Slam-turnering, Wimbledons gräsklassiker, börjar den 2 juli.

– Jag ser inte det här som något ”Wimbledontest”. Det är ingen automation att det fungerar i Wimbledon fastän det fungerar här. Men förstås, vi fick lyfta bucklan, nu vilar och tränar vi en stund, och sen får vi förhoppningsvis lyfta bucklan också i Wimbledon.

Cilic vände lång singelfinal

I turneringens singelfinal vann Marin Cilic över Novak Djokovic. Kroaten förlorade första set med 5–7 men tog sedan de två följande med 7–6 och 6–3.

Cilic låg under med 1–4 och hade en matchboll emot sig i andra set men återhämtade sig. Finalen var turneringshistoriens längsta (2:57).

Resultat:

Dubbel: Henri Kontinen FIN/John Peers AUS (2) – Jamie Murray GBR/Bruno Soares BRA (4) 6-4, 6-3

Singel: Marin Cilic CRO (1) – Novak Djokovic SRB 5-7, 7-6 (7-4), 6-3

Läs också