Hoppa till huvudinnehåll

HK Scan inleder samarbetsförhandlingar – drygt 200 arbetsförhållanden i fara

I slakteriet
Arkivbild. I slakteriet Bild: YLE/Juuso Juntunen smältpunkt

Livsmedelsföretaget HK Scan inleder samarbetsförhandlingar för att effektivera sin verksamhet i Finland. Meningen är att öka på produktiviteten och konkurrenskraften, meddelar bolageti ett pressmeddelande.

Totalt kan 211 personer sägas upp till följd av förhandlingarna. En del kan också få ändrade arbetsuppgifter.

Samarbetsförhandlingarna gäller personalen inom produktionen och logistiken på enheterna i Vanda, Forssa, S:t Michel, Pemar och Outokumpu. Enheternas tjänstemän och huvudkontoret i Åbo berörs inte av förhandlingarna.

Den nya enheten i Raumo, som togs i bruk i slutet av 2017, berörs inte heller av förhandlingarna.

Under de senaste åren har HK Scan genomfört flera samarbetsförhandlingar i Finland och i de andra länderna där bolaget har verksamhet. I maj i fjol meddelade koncernen om 106 uppsägningar på olika enheter i flera länder.

Läs också