Hoppa till huvudinnehåll

Kryssningsfartyg anlöper Vasa på torsdag

Birka Paradise.
M/S Birka gick tidigare under namnet Birka Paradise. Birka Paradise. Bild: Birka Cruises fartyg,birka cruises

Kryssningsfartyget M/S Birka Stockholm anländer till hamnen i Vasa på torsdagsmorgonen. Vasaborna kan följa fartygets ankomst från Myrgrundsbron mellan klockan 8.30 och 9.10 eller från egen båt.

De 1500 kryssningspassagerarna ska under utflykter få bekanta sig med Vasa centrum och den kringliggande miljön. Bland annat utflykter till Kvarkens skärgård, skärgårdsbyarna och Gamla Vasa står på programmet.

Det är första gången M/S Birka Stockholm kommer till Vasa. Innan passagerarna landstiger i Vasa har de hunnit besöka Härnösand i Sverige.

Två länder – ett världsarv

Kryssningen heter "Två länder – ett världsarv" och tar tre dygn.

- Som ett resultat av ett gott samarbete fick vi kryssningen till Vasa denna sommar. 90 procent av resorna såldes inom en vecka från lanseringen, vilket vittnar om att Vasa och Vasaregionen är intressanta, säger Visit Vaasas verkställande direktör Max Jansson i ett pressmeddelande.

- Det är en glädje för oss att få Birka Cruises till Vasa och vi hoppas naturligtvis att samarbetet fortsätter även under kommande somrar. Vasa är en storslagen stad som kan erbjuda ett brett spektrum av turistupplevelser alltifrån internationell stadskultur till världsarvsområdets unika natur och tysthet, säger Vasa stads kommunikationschef Leena Forsén.