Hoppa till huvudinnehåll

Myndigheterna avslutar övervakningen av barnskyddet i Pargas

Barnskyddet ska förnyas för att fungera bättre.
Barnskyddet ska förnyas för att fungera bättre. Bild: Mostphotos/ lev dolgachov barnskydd,familj,våld

Myndigheterna anser att de åtgärder som Pargas stad har föreslagit för att förbättra situationen inom barnskyddet är väl genomförda och därför avslutar Regionförvaltningsverket sin övervakning av barnskyddet i Pargas.

Myndigheterna granskade om barnskyddet uppfyller alla de krav som finns i lagen. I samband med den granskningen kunde Regionförvaltningsverket konstatera att det fanns brister i barnskyddet och att verksamheten inte uppfyllde alla lagens krav.

Enligt Regionförvaltningsverket har läget ändå nu förbättrats.

Under våren har social- och hälsovårdsnämnden vidtagit åtgärder för att rätta till situationen och staden har också rekryterat behöriga socialarbetare.

Regionförvaltningsverket anser att de åtgärder som staden föreslagit är väl genomförda och ökar möjligheterna för stadens barnskydd att uppnå lagens krav.

Därmed meddelar Regionförvaltniningsverket att deras specialövervakning av barnskyddet upphör, även om Regionförvaltningsverket fortsättningsvis kommer att följa med situationen inom barnskyddet i Pargas.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland