Hoppa till huvudinnehåll

Annimari Korte under EM-gränsen på korta häcken med nytt personbästa: "Det var inte ens en bra löpning"

Annimari Korte i farten.
Annimari Korte i farten. Annimari Korte i farten. Bild: SUL / Anssi Mäkinen Annimari Korte

30-åriga Annimari Korte har äntligen hittat toppformen. I Paavo Nurmi games var häcklöparen snuddande nära EM-gränsen med ett klar förbättring på personbästat och på tisdagen kom fullträffen: 13,16 – och eventuellt en biljett till Berlin.

Finland kommer att ha minst två representanter på 100 meter häck i friidrotts-EM. Annimari Korte såg till att göra Nooralotta Neziri sällskap på sträckan då hon slog till med en pangtid i spanska Castellón på tisdagen. Resultatet: 13,16 – nytt personbästa och nio hundradelssekunder under EM-gränsen.

– Det var inte ens en bra löpning. Starten var svag, jag låg jämnt med damerna som klockar in 14 sekunder. Själva löpningen kändes slapp, berättar Korte i ett pressmeddelande från idrottsförbundet.

Om man vågar lita på häckdamernas egna analyser lär det bli ännu hårdare tider i sommar. Nooralotta Neziri stod för karriärens fjärde bästa tid, om än i för hård medvind, i Kuortane under veckoslutet och konstaterade som Korte efter loppet att löpningen tekniskt sett var långt från optimal.

Skadade sig efter Paavo Nurmi games

Korte, tidigare Esbo IF-löpare som numer representerar Barcelona, förbättrade sitt personbästa från i år. I Åbo klockade hon in 13,31, men Korte åkte efter det på nya skadeproblem.

– Jag skadade framlåret i tävlingen efter Paavo Nurmi games. Det var den fjärde gången som det hänt i år. Men som tur var kunde jag tävla snabbt igen, berättar Korte.

Hoppa över Twitterpostning

– Fantastiskt jobbat, skriver Nooralotta Neziri på Twitter.

Artikeln uppdaterad kl. 22.01 det stod ursprungligen att Korte säkrat en plats i EM-laget, men det är inte klart ännu.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport