Hoppa till huvudinnehåll

EIF-bekantingarna fixade målkalas i Åbo – Källmans dubbelsalva klen tröst mot liganykomlingarna

Benjamin Källman.
Benjamin Källman i farten. Benjamin Källman. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Benjamin Källman,FC Inter Åbo

Det blev en Ekenäsbetonad fotbollsligamatch på Kuppis fotbollsstadion på tisdagskvällen. Efter att Lucas Kaufmann pangat in två baljor steg Benjamin Källman fram och kvitterade matchen. Men med minuter kvar på klockan lyckades FC Honka fixa tre poäng på bortaplan.

Matchen mellan ligasexan FC Honka och tabellåttan FC Inter såg först ut att bli en ensidig historia.

Lucas Kaufmann pangade in två mål och med en halvtimme på klockan låg hemmalaget i Åbo under med 0–2. Men då steg Benjamin Källman fram.

Tjuren från Ekenäs gjorde två mål inom loppet av fyra minuter och FC Inter vädrade morgonluft.

Men det var FC Honka som slog till. I den 89:e matchminuten. Det var Robert Ivanov som hade äran att panga in segermålet på en läckert slagen hörna av ingen annan än brassen Kaufmann.

– Vi hade problem i 20 minuter, vi klarade inte av att pressa dem alls. Vi var helt för passiva. Efter deras första mål kom vi igång, men den här gången räckte det inte hela vägen, analyserar Källman för ISTV efter matchen.

– Som bäst är vi riktigt bra, men vi kan vara usla samma match. Vi måste klura ut hur vi kan hålla samma nivå 90 minuter, tillägger han. Källman har nu noterats för sex mål i fotbollsligan under den pågående säsongen.

Lucas Kaufmann, Benjamin Källman och Samu Suoraniemi, EIF.
Lucas Kaufmann och Benjamin Källman i farten för EIF. Lucas Kaufmann, Benjamin Källman och Samu Suoraniemi, EIF. Bild: Yle/Patric Westerlund samu suoraniemi

Bragdkryss av TPS i Lappland – SJK åkte på tredje raka förlusten

Det andra Åbolaget, FC TPS, lyckades i sin tur bättre. Borta mot ligatrean RoPS lyckades jumbon spela fram ett 0–0-kryss. TPS ligger nu bara en poäng efter nästjumbon PS Kemi i tabellen.

I omgångens tredje match blev det en seger för Tammerforslaget Ilves i Seinäjoki. Alexei Eremenko seniors SJK åkte i sin tur på den tredje förlusten på raken. Slutresultatet i Seinäjoki stod 2–3 till gästerna från Birkaland.

I och med formsvackan har SJK nu halkat ner till tionde och tredje sista plats i ligatabellen. SJK ligger på tolv poäng – en poäng före PS Kemi och två före TPS.