Hoppa till huvudinnehåll

Toppmöte mellan Trump och Putin hålls kanske i Helsingfors i mitten av juli

Vladimir Putin och Donald Trump träffas under G20-mötet i hamburg.
Vladimir Putin och Donald Trump träffas under G20-mötet i hamburg. Vladimir Putin och Donald Trump träffas under G20-mötet i hamburg. Bild: Michael Klimentyev / EPA Vladimir Putin,Donald Trump,Trump,USA,Ryssland,G20,Hamburg,Putin,trump putin

Ryssland och USA överväger att hålla det planerade toppmötet mellan presidenterna Donald Trump och Vladimir Putin i Helsingfors, rapporterar Reuters med hänvisning till en amerikansk regeringskälla.

USA:s utrikesminister Mike Pompeo sade i helgen att Trump sannolikt kommer att träffa sin ryska kollega i en inte för avlägsen framtid, efter nationella säkerhetsrådgivaren John Boltons besök i Moskva den här veckan. Bolton väntas diskutera platsen för ett möjligt möte mellan presidenterna.

Ryska medier rapporterade förra veckan att det enligt Kreml inte finns några planer för ett möte mellan Trump och Putin innan Nato-toppmötet i Bryssel den 11-12 juli.

Vita huset håller på att göra plats i Trumps kalender i mitten av juli i anslutning till Trumps resa till Natotoppmötet i Bryssel och till Storbritannien, rapporterar för sin del nyhetssajten Politico.

Enligt Politicos källa skulle Helsingfors passa för Putin som en neutral mötesplats på tillräckligt kort avstånd från Ryssland för att han skulle hinna tillbaka till finalmatchen i fotbolls-VM i Moskva den 15 juli.