Hoppa till huvudinnehåll

Match mellan VM-turneringens sämsta lag? Tunisien och Panama har mycket att bevisa men inget att spela för

Det har varit ett katastrofalt VM för både Tunisien och Panama. Sammanlagt 16 insläppta mål vittnar om att båda lagen glömde att packa med sig defensiven till Ryssland. I kväll möts de i Saransk och endast ära står på spel.

Tunisien–Panama, grupp G

Mordovia Arena i Saransk, klockan 21.00.
Matchen sänds direkt på Yle Arenan med referat på svenska av Chriso Vuojärvi.

Tunisiens läge: Lång väntan på en VM-seger

Det har gått 40 år sedan Tunisiens senaste seger i en VM-turnering. År 1978 tog man sin tillsvidare enda seger då man fick Mexiko på fall i Argentina.

Tunisien jagar sin första VM-seger på 40 år.
Tunisien jagar sin första VM-seger på 40 år. Tunisien jagar sin första VM-seger på 40 år. FIFA:s fotbolls-VM 2018,världsmästerskapet i fotboll för herrar,Tunisiens herrlandslag i fotboll

Tunisien kommer till kvällens kamp utan några av sina nyckelspelare. Mouez Hassen skadade sig mot England medan Farouk Ben Mustapha gjorde sig illa under ett träningspass. Det innebär att tredje målvakten Aymen Mathlouti står framför stolparna mot Panama.

Dessutom skadade sig Dylan Bronn och Syam Ben Youssef i matchen mot Belgien och de kommer knappast att medverka i kväll.

Panamas läge: VM-debut i moll

Panamas första VM-turnering har inte gått enligt noterna. Av de 13 skott som avfyrats mot Panamas mål har nio resulterat i mål.

Roman Torres och Adolfo Machado har inte övertygat i Panamas försvar.
Roman Torres och Adolfo Machado har inte övertygat i Panamas försvar. Roman Torres och Adolfo Machado har inte övertygat i Panamas försvar. FIFA:s fotbolls-VM 2018,världsmästerskapet i fotboll för herrar,Panamas herrlandslag i fotboll,Román Torres,Adolfo Machado

Den defensiva insatsen var horribel mot England. Laget saknade både struktur och disciplin.

Enligt uppgift kommer Panama att ställa upp i en 4-1-4-1-formation i kväll. Inte minst för att Armando Cooper och Michael Murillo är avstängda.

Snackisen: Vilket lag är sämst i VM?

Tunisien och framför allt Panama skulle vara heta kandidater om man skulle kora VM-turneringens sämsta lag.

Egypten blev på noll poäng i A-gruppen men spelade stundvis en riktigt förträfflig fotboll. Polen kan gå samma öde till mötes i H-gruppen, men hade en del otur mot Senegal.

Mycket ska hända i kväll i Saransk för att Panama och Tunisien inte ska figurera i snacket om vilket lag som var uslast i Ryssland.

Referentens tips: Målkalas att vänta?

Tunisien känns som det klart vassare laget på pappret. Kommer man taggat till matchen ska det bli tre poäng. Med tanke på hur Panama har försvarat sig så lär det dessutom bli mer än ett par mål i matchen. En 3–1-seger för Tunisien känns plausibel.