Hoppa till huvudinnehåll

Nytt säsongsbästa för Neziri – klarade 13 sekundersgränsen

Nooralotta Neziri i Paavo Nurmi Games i Åbo 5 juni 2018.
Nooralotta Neziri har all orsak att vara glad över dagsformen (arkivbild). Nooralotta Neziri i Paavo Nurmi Games i Åbo 5 juni 2018. Bild: Lehtikuva Nooralotta Neziri

Nooralotta Neziri är i prima sommarform. I en tävling i franska Nancy blev hon tvåa med utmärkta 12,99, en tid som är såväl hennes som nationens säsongsbästa resultat.

Neziri klarade den magiska 13 sekundersgränsen två gånger förra helgen, men vindmätaren i Kuortane visade för stark medvind och hennes 12,86 samt 12,97 går således inte in i statistikböckerna.

Hoppa över Twitterpostning

I loppet i Nancy på onsdagskvällen var det vindstilla enligt mätarna. Segern gick knappt till USA:s Kristi Catlin med tiden 12,96.

– Med tanke på omständigheterna gick löpningen bra. När vi kom hit blåste det 3-4 meter per sekund motvind. Jag förväntade mig mycket av loppet när jag kom hit, men på grund av blåsten sjönk stämningen lite, berättar Neziri i Friidrottsförbundets telegram.

– Sedan använde jag mig av all möjlig idrottspsykologi och lyckades hitta den rätta stämningen. Så jag är nog rätt nöjd.

Enligt Neziri kändes den 14 timmar långa restiden från dagen innan i benen.

– Löpningen kändes inte ännu heller som att jag skulle flyga fram. Det var mera genom arbete jag kom fram. Men bra att min grundnivå är så här bra, säger Neziri.

Neziris följande tävling är i Joensuu den 4 juli. Hennes finländska rekord lyder på 12,81 och löptes den 25 juni 2016 i Kuortane.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport