Hoppa till huvudinnehåll

Fifa straffar Maradona för osakligt beteende – legendaren rasande över rykten kring hans död

Diego Maradona betedde sig märkligt under VM-matchen Nigeria–Argentina.
Diego Maradona har inte betett sig på ett värdigt sätt. Diego Maradona betedde sig märkligt under VM-matchen Nigeria–Argentina. Bild: All Over Press FIFA:s fotbolls-VM 2018,fotboll,Diego Maradona

Diego Maradonas aggressiva gester och fingerviftande har fått Fifa att tänka om vad beträffar legendarens ambassadörsroll i fotbolls-VM. Om det dåliga beteendet fortsätter kan han dessutom bli portad.

Maradona har haft en ambassadörsroll i VM och Fifa har betalat honom över 11 000 euro per dag bara för att närvara. Fifa har även stått för Maradonas transport- och matkostnader.

Efter den kontroversiella legendarens osakliga beteende efter Argentinas segermål mot Nigeria ska Fifa nu ha valt att frånta Maradona hans specialstatus och förmåner.

Maradona viftade med långfingren efter Marcos Rojos segermål i matchens slutskeden. Hans märkliga beteende hade väckt uppmärksamhet redan tidigare.

Fifa har också hotat Maradona med portförbud ifall hans dåliga beteende fortsätter i kommande matcher.

Rykten om hans död är överdrivna

Det har också rapporterats en hel del om Maradonas hälsobekymmer. Efter Nigeria–Argentina-matchen spreds det till och med rykten om att han förts till akuten där han skulle ha avlidit.

Maradona har själv blivit väldigt upprörd och vill hitta källan till de falska ryktena. Han erbjuder en belöning på ca 10 000 euro till den som kan hjälpa hitta de ansvariga.

– Vi kan inte tillåta en sådan grymhet, kommenterade Maradonas advokat Matias Morla till Clarin.

Maradona har meddelat att han mår bra och att han kommer att vara närvarande då Argentina möter Frankrike på lördagen.