Hoppa till huvudinnehåll

HIFK ångar på i täten i ettan – KPV nollade Jaro

En bild på en fotbollsspelare i grönvitt (EIF) som sparkar på en boll. Bredvid honom finns spelare i rött och svart. Bakom fotbollsspelarna finns en banderoll där det står stadin kingit - de stöder laget i rött och vitt (HIFK)
HIFK mötte Ekenäs IF tidigare den här säsongen. En bild på en fotbollsspelare i grönvitt (EIF) som sparkar på en boll. Bredvid honom finns spelare i rött och svart. Bakom fotbollsspelarna finns en banderoll där det står stadin kingit - de stöder laget i rött och vitt (HIFK) Bild: Patric Westerlund/Yle fotboll,Västnyland,stadin kingit

HIFK toppar tabellen i division ett före KPV som besegrade Jaro i det österbottniska derbyt. AC Oulu orsakade inga problem för HIFK.

HIFK behöll sin plats i tabelltäten enkelt genom att slå AC Oulu med 3–0 i Helsingfors. Tuomas Mustonen gjorde ett mål mot sin tidigare klubb och Tuukka Kurki nätade två gånger.

KPV steg förbi Jaro och EIF till tabelltvåa genom att vinna hemma med 1–0 mot den tidigare tabelltvåan från Jakobstad. Kalle Multanen gjorde matchens enda fullträff.

Också EIF steg förbi Jaro tack vare 1–1-resultatet mot FC Haka. Jacob Bushue kvitterade efter att Marco Paunivic hade fört Haka upp i ledning i Valkeakoski.

Fotboll, division 1

HIFK – AC Oulu 3–0
KPV – FF Jaro 1–0
FC KTP – AC Kajaani 3–2
FC Haka – EIF 1–1

Läs också