Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutskollen: Pride, elpriser, fotboll och hur du tacklar ensamheten under sommaren

Pridetåget 2018 i Helsingfors.
Pridetåget 2018 i Helsingfors. Bild: Yle/Sofia Strömgård Helsinki Pride,prideparader

Här följer en nyhetsöversikt från lördagen den sista juni 2018.

Mänskliga rättigheter är ingen självklarhet och det har alltid krävts en kamp för att de ska uppnås. Också diskrimineringsombudsmannens byrå är på plats på Pride i Helsingfors för att berätta att misstankar om diskriminering får anmälas till myndigheter. Läs artikeln

Finlands två största elnätsbolag höjer sina priser med drygt 6 procent i juli och augusti. Anledningen är de miljardinvesteringar som krävs för att minska antalet elavbrott på landsbygden. I slutändan är det konsumenterna som står för kalaset. Läs artikeln

Två hetlevrade lag. Tre superstjärnor. I potten: En plats i kvartsfinal. Blir det en explosiv åttondel mellan Uruguay och Portugal i Sotji i kväll? Läs artikeln

Allas sommar är inte måltider vid långbord med nära vänner i det gröna eller avkopplande veckor på sommarstugan med familjen. Sommarmånaderna kan vara tärande ensamhet dag efter dag och det kan vara svårt att stå ut. Läs artikeln