Hoppa till huvudinnehåll

Salah skriver långt kontrakt med Liverpool: ”Vi belönar en spelare som gjorde stordåd”

Mohamed Salah, Liverpool.
Mohamed Salah blir kvar i Liverpool. Mohamed Salah, Liverpool. Bild: imago/Sportimage/ All Over Press Mohamed Salah

Mohamed Salah blir kvar i Liverpool. 26-åringen har skrivit på ett nytt kontrakt som enligt brittiska medier är femårigt. Vi vill att en världsklasspelare ska kunna uppfylla sina drömmar på Anfield, säger tränaren Jürgen Klopp.

Mohamed Salah gjorde succé för Liverpool under sin första säsong i klubben. Egyptiern som kom till Liverpool från Roma gjorde sammanlagt 44 mål på 52 matcher för klubben.

Enligt rykten har Salahs framfart i Liverpool väckt Real Madrids intresse men han kommer att bli kvar på Anfield. Liverpool gick i dag ut med att Salah skrivit på ett mångårigt kontrakt.

Enligt tidningen Liverpool Echo rör det sig om ett femårigt kontrakt utan utköpsklausul.

– Vi belönar en spelare som gjorde stordåd förra säsongen. Det bevisar två saker: hans tro på Liverpool och vår tro på honom. Vi vill att en världsklasspelare ska kunna uppfylla sina drömmar på Anfield.

– Salah ser sig aldrig som bättre eller större än laget och när han säger att Liverpool känns som hemma så pratar det sitt tydliga språk, säger tränaren Jürgen Klopp på klubbens webbplats.

Salah vann skytteligan i Premier League förra säsongen då Liverpool slutade på fjärde plats. I Champions League gjorde han tio mål på klubbens väg fram till finalen.

I finalen mot Real Madrid åkte Salah på en axelskada och var tvungen att bryta matchen. I VM missade Salah Egyptens första matchen men spelade i två sista och gjorde två mål då landet slogs ut redan i gruppspelet.

Läs också