Hoppa till huvudinnehåll

Över 60 migranter saknas i nytt skeppsbrott i Libyen

Migranter i en båt vid Libyens kust.
Båten som sjönk på måndagen var av gummi och höll 104 personer vid skeppsbrottet. Migranterna använder sig av alla lösningar de kan hitta, vilket ofta leder till olyckorna. Migranter i en båt vid Libyens kust. Bild: EPA/STRINGER EPA/STRINGER migranter,flyktingar,båtar,Medelhavet,Libyen,sjöbevakningssektioner

63 personer saknas efter att en stor gummibåt med över hundra människor ombord sjönk på Medelhavet i går, utanför Garaboulli, öster om Tripoli.

Olyckan är ett eko av en liknande incident från i fredags. Då försvann 100 personer, inklusive två spädbarn och tre under 12-åriga barn, och endast 16 räddades. Många dog, däribland tre spädbarn.

41 migranter kunde räddas från gårdagens olycka.

Närmare 300 personer räddades ur vattnen utanför Libyen på måndagen, skriver AFP. Fortfarande saknas 170 människor bara från veckoslutets olyckor.

Libyen är en av de mer betydande portarna till Europa, som migranter både österifrån och söderifrån använder sig av. Det är en av de länder som EU hoppas kunna samarbeta med för att upprätta så kallade mottagningscentra, dels för att hindra migranterna från att ta sig till Europa men också för att hindra dem från att drunkna i Medelhavet.

Källa: Yle Uutiset, AFP