Hoppa till huvudinnehåll

VPS i toppform mot TPS – inte ens en missad straff förstörde hemmafesten

VPS firar mål.
Juho Lähde och Douglas Caé firar mot TPS. VPS firar mål. Bild: Harri Bragge / All Over Press Vaasan Palloseura

Det svartvitrandiga derbyt slutade i en klar seger för hemmalaget i Vasa. Två mål, och en missad straff, inom loppet av 25 minuter var för mycket för gästerna från Åbo. På andra orter lyckades HJK nolla skrällförlusten mot FC Lahti medan IFK Mariehamn åkte på en ny förlust.

Efter elva minuter stod det 1–0. Efter 18 minuter 2–0. Det kunde ha stått 3–0 efter 25 minuter – men Sebastian Strandvalls skott från straffpunkten gick förbi målet. Men det spelade ingen roll. TPS kammade noll i Vasa.

Gästernas jakt på en reducering kom av sig totalt med en halvtimme på klockan då Drago Milovic drog på sig sitt andra gula kort för kvällen och åkte ut. Ytterligare mål bjöd matchen inte på utan slutresultatet stod 2–0 till VPS.

Det gick inte bättre för det andra åboländska ligalaget FC Inter, som i sin tur fick se sig besegrat med 0–1 av KuPS hemma i Kuppis. För FC Inter var det den femte matchen på raken utan en seger.

Åttonde förlusten på tio matcher för IFK Mariehamn

IFK Mariehamns resultatrad är minst lika bedrövlig – och den blev ännu sämre på onsdagskvällen. FC Honka stod för motståndet i idrottsparken och liganykomlingarna tog också tre poäng med sig till fastlandet. Slutresultatet stod 2–1.

Det innebär att IFK Mariehamn nu förlorat åtta av sina tio senaste matcher. Laget ligger nu tredjesist i ligatabellen.

HJK åkte i sin tur på stryk borta mot FC Lahti under den senaste ligaomgången. Ligajumbon PS Kemi blev en munsbit då ligaettan skakade av sig besvikelsen. Efter en motig första halvlek stod det till slut 2–0 till Helsingforsarna.

Resultat, fotbollsligan:

RoPS – Ilves 2–0 (0–0)

FC Inter – KuPS 0–1 (0–0)

HJK – PS Kemi 2–0 (0–0)

SJK – FC Lahti 1–0 (1–0)

VPS – TPS 2–0 (2–0)

IFK Mariehamn – FC Honka 1–2 (0–2)