Hoppa till huvudinnehåll

Pukki till England med Premier League i sikte: Största utmaningen jag hittills haft i min karriär

Teemu Pukki firar mål med fingergest.
Teemu Pukki, 28, söker nästa nivå på karriären. Teemu Pukki firar mål med fingergest. Bild: All over press. Teemu Pukki,fotboll,Brøndby IF

Landslagsanfallaren Teemu Pukki vänder blad i sin fotbollskarriär. Efter flera år i danska Brøndby väntar nu nya utmaningar för Norwich City i engelska andraligan. Målet? Att någon gång spela i Premier League.

För en tid sedan stod det klart att Teemu Pukki flyttar till England för spel i Norwich FC.

28-årige Pukki byter således bort danska ligan mot engelska andraligan. Han kommer till en liga som ger tillräckligt med pengar och utvecklingsmöjligheter.

– Naturligtvis var pengar en delfaktor vid flytten, men inte på något sätt den viktigaste. Jag såg på helhetsbilden, säger Pukki till Yle.

Via Skottland till Danmark

Norwich är ett bra steg framåt för Pukkis karriär. Ligan är tillräckligt hård för att Pukki ska tvingas kämpa för att hålla sin plats i laguppställningen

– Det här är säkert en av de största utmaningarna jag haft i min karriär. Det här var en bra flytt i detta skede av karriären, anser Pukki.

Jag spelade mina bästa år i Danmark. Jag är väldigt tacksam för den tiden.― Teemu Pukki

Senaste sejouren på de brittiska öarna var år 2013 då han försökte sig på ett genombrott i skotska Celtic. Det lyckades ändå inte, och Pukki blev ansedd som en floppvärvning trots sju gjorda mål där. Istället blev det småningom spel i Brøndby i danska ligan. Med den äran. Pukki vann skytteligan där säsongen 2016-2017.

– Jag spelade mina bästa år i Danmark. Jag är väldigt tacksam för den tiden. Brøndbys spelsätt passade mig och jag kunde i synnerhet de två senaste åren spela med starkt självförtroende.

Vill lyfta Norwich till högsta nivån

Nu hungrar Pukki efter mer framgång, och hans mål är tydligt: spel i Premier League.

– Härifrån finns möjligheten att få spela i Premier League, om allt går bra med laget.

Dit är det ändå en bra bit för Norwich, eftersom laget slutade först på fjortonde plats förra säsongen. Men matcherna är många (hela 46 stycken) och mycket hinner ske på en säsong.

Källa: Englantiin siirtynyt Teemu Pukki avaa joukkuevalintansa taustoja ja kertoo uransa kovimmasta haasteesta: "Täältä on mahdollisuus päästä Valioliigaan" av Yles Joska Saarinen

Läs också