Hoppa till huvudinnehåll

Isakssons ledningsmål en klen tröst för jumbon Kemi – TPS vände och vann i bottenmötet

Keaton Isaksson i farten.
Keaton Isaksson i farten för PS Kemi. Keaton Isaksson i farten. Bild: Matti Raivio/All Over Press Keaton Isaksson

Årets fotbollsligasäsong har varit en dyster historia för de två Åbolagen TPS och FC Inter. Men på lördagen lyckades bägge två knipa tre poäng i sina respektive matcher. TPS hemmaslog PS Kemi medan FC Inter slog FC Lahti på bortaplan.

Lördagens fotbollsligaomgång bjöd på två matcher. TPS fick besök av jumbon PS Kemi medan FC Inter gästade FC Lahti.

Den första matchen visade sig bli en svängig historia.

Jonni Peräaho gav TPS ledningen i den 35:e spelminuten, men i början av den andra halvleken tog gästerna över matchen.

Kevin Tano pangade först in kvitteringen och i den 63:e minuten gav Sibbobördige Keaton Isaksson PS Kemi ledningen med sitt fjärde mål för säsongen.

Valakari och Ääritalo räddade TPS

Men glädjen blev extremt kortvarad. Bara en minut senare satte U19-landslagsaktuella Onni Valakari in kvitteringen och med kvarten par på klockan pangade Mika Ääritalo in segermålet för hemmalaget.

Mika Ääritalo i TPS
Veteranen Mika Ääritalo satte segermålet för TPS. Mika Ääritalo i TPS Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press fotboll,Turun Palloseura (fotboll),Mika Ääritalo,tps

Poängen stannade med andra ord i Åbo.

– Det var en fin upphämtning. Jag är nöjd över att kunna avsluta veckan med en seger, säger TPS-chefstränaren Mika Laurikainen efter matchen enligt STT.

David Hannah gjorde i sin tur sin andra match som tränare för PS Kemi, efter att klubben sparkat Jari Åhman tidigare i månaden.

– Det grämer att förlora på det här sättet. Vi hade alla chanser att ta tre poäng, men vi var inte tillräckligt effektiva, säger Hannah efter matchen.

Efterlängtad seger för FC Inter

För FC Inter var det Abdoulie Mansally som blev matchhjälte. Gambiern pangade först in 1–0 i den 26:e matchminuten och efter en kvittering av Stenio var Mansally framme igen och satte in segermålet från straffpunkten strax innan pausvilan.

För FC Inter var segern den första på sex matcher. För FC Lahtis del var förlusten den första på hemmaplan för säsongen.

Resultat, fotbollsligan:

TPS – PS Kemi 3–2 (1–0)

FC Lahti – FC Inter 1–2 (1–2)

Läs också